You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: s. XVI-XVII in.

Title: "Llibre de memòries de llegats, herènties, vincles y fideïcomissos fets a l'Hospital general de Santa Creu de Barcelona"

Contents: Memorial d'herències i llegats a favor de l'Hospital de la Santa Creu. Conté: regests dels documents, ordenats per bisbats de Catalunya i un apartat final "de fora Cathalunya", no conservat; de vegades, amb remissió a altres llibres de l'arxiu de l'Hospital. Dades de 1477-1622. Entre els redactors hi ha Sebastià Roger (cf. f. 179v), que hi afegeix instruccions sobre l'elaboració del llibre: "Aquest llibre té estar en la arquimesa en la stància dels señors administradors [...] En aquest llibre no importa assentar-hi cosa alguna dels qui moren en l'Ospital perquè lo procurador de òbits ne aporta llibre, sinó tot lo demés, si ja no és cosa principal". S'hi esmenta mossèn Rius, és a dir, l'arxiver Francesc Rius (f. 101).

Classification level: Patrimoni: Herències i llegats

Notes: Àpode: el volum tenia com a mínim 237 f., segons la rúbrica del f. 1. Roger hi fa queixes constants per la manca d'un escrivent a l'arxiu de l'Hospital, càrrec que finalment aconseguí. Amb alguna addició posterior de mitjan XVII.

Number: 13947

Record number: R.27, 814

Format: Paper

Measurements: 360 x 260 mm

Languages: Català

Cover: Pergamí, amb resta d'una tanca de cuir. Coberta: "Llegats fets a l'Ospital des de 1572 fins a 1613". Llom: "Memòrias de llegats"

Folios: f. 1-197

Signature: AHSCSP Testaments i llegats. Vol. V. Inv. 11. Llegats. Llibre 2

Locations: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

Take part!
Back to results
New search