You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: s. XVII-XVIII. Sants-Esplugues

Title: "Nota de las pessas de terra tinch en la torre ho heretat en la parròquia de Santa Maria de Sans y tanbé algunas pessas de terra de la torra ho heretat en la parròquia de Santa Madalena de Esplugas"

Contents: Inventari de terrenys que posseeix o pels quals paga cens Josep de Novell a Sants i a Esplugues. Amb indicació dels límits, dades de compra i venda del terreny o del pagament de censos. Plec solt: "Nota de las terras són en la torre de Sans y en la de Esplugas, y de las que tenen los actes trets y no trets, aceñalant los números aont són notadas en lo memorial del llibre de la nota de las terras".

Classification level: Patrimoni: Censos i propietats

Notes: L'atribució als Novell, i en concret a Josep de Novell i Nadal, diputat del General pel braç militar el 1704, es basa en les següents notes: "Yo, don Joseph Novell" (f. 42v); "las quals quità don Joseph de Novell y Nadal" (f. 55). Continuat, entre d'altres, per Joan de Novell i Nadal, germà de Josep: "La qual [i.e. pessa de terra] comprà lo discret Anton Navarro a don Joan de Novell y Nadal per pagar las funeràrias del quòndam don Joseph de Novell y Nadal, son germà" (f. 45; cf. f. 38, de la mateixa mà: "del còndam don Joseph de Novell, mon germà"). F. [1] prel., nota sobre el "Benefisi sots invocasió de Sant Joan y Sant Jaume en la parroquial iglésia de Serrià. De dit benefisi és patró lo senyor don Geroni de Novell", fill d'Agustí de Novell (1652-1707). D'un terreny de la parròquia de Sants, prop del torrent del Mal Consell, s'afirma que es té per l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona (f. 39).

Number: 10026

Record number: 25503

Format: Paper

Measurements: 350 x 232 mm

Languages: Català

Cover: Pergamí en forma de cartera

Folios: 13 f. + f. 1-65 + f. en blanc

Signature: BC AH 689

Locations: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Take part!
Back to results
New search