You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1600

Title: "Llevador dels censos que lo Hospital general de Santa Creu de Barcelona reb o rebre deu en algunes parròquies del bisbat deçà lo riu de Llobregat los quals censos se són acostumats donar en exactió al procurador de les rendes y censos que lo Hospital reb en la parròchia de Sant Boy que s'acostumen dir dellà Llobregat en los llevadors antichs [...]"

Contents: Llevador de censos de l'Hospital de la Santa Creu. Fet per Sebastià Roger, "scrivent substitut de mossèn Joan Sala, notari de Barcelona y scrivà mayor de dit Hospital, en los actes de la capbrevació se fa de dites rendes en lo any MDC. Nota: Poc aprofitarà haver fet aquest llevador ab lo orde degut si no·s conserva en sa deguda forma. Y axí és necessari que quiscun any o almenys cada bienni se prenga lo llevador nou que darà lo procurador de les rendes de Sant Boy, y de aquestes ab los noms nous, y coteye aquell ab aquest, posant los noms nous en aquest gran llevador y ayustant-los a la rúbrica. Y quant la rúbrica serà plena, començar-ne altra. Ítem, sempre que fermarà alguna carta per rahó de senyoria, continuarà lo calendari en lo llibre de lluÿsmes".

Classification level: Patrimoni: Censos i propietats

Notes: Sense relligar, plec de "Partits de censos de Sant Boy" o llevador dels censos de Sant Boi (c. 1707-1709). Olim 10.

Number: 9246

Record number: R.408

Format: Paper

Measurements: 315 x 225 mm

Languages: Català

Cover: Mitja pasta. Llom: "Llebador de censos fora Barcelona, de 1600"

Folios: s. n. + f. 1-126

Signature: AHSCSP Censos i censals. Vol. II. Inv. 1. Llevadors de censos 4.2

Locations: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

Take part!
Back to results
New search