Top menu





You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1630, gener, 1 - 1630, desembre, 31. Barcelona

Title: En est llibre staran continuades les entrades de totes les persones que entraran malaltes en lo Ospital general de Santa Creu de Barcelona y òbits de aquelles, comensat al primer de janer 1630, essent infermer Matià Moncalp, prevere y beneficiat de Santa Eulària de Berga y natural de dita vila, solsonensis. 1630

Contents: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu. Els assentaments recullen les dades següents (de forma incompleta): nom, estat i/o ofici, edat, procedència i/o família, pertinences, dixit; al marge: cambra de l'Hospital on ingressa i incidències (generalment, data de la mort). Amb rúbrica de malalts. Dut per l'infermer Macià Moncalp, prevere de Berga, que al f. 414v afegeix un balanç dels moviments d'interns a l'Hospital corresponent a 1630: "[...] Són entrades malaltes 4.698 persones en dit any, justament contades. Y per a que sia major edificatió dels devots, sia notori com en dit any moriren en esta santa casa 1.006".

Classification level: Interns

Notes: Solt, esborrany de text de la portada del llibre al dors d'una carta als administradors de l'Hospital amb la qual el rector de Sant Martí de Badalona els notifica l'enviament d'un malalt de més de cent anys (20 de setembre de 1629). Cf. R. Fontanals, "Els llibres d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona (s. XV-XVIII)", Svmma, 13/2 (2013), p. 50-76.

Number: 5058

Record number: 10885

Format: Paper

Measurements: 350 x 250 mm

Languages: Català

Cover: Enquadernació d'arxiu en pergamí. Llom: "1630"

Folios: 2 f. + f. 1-414 + 14 f.

Signature: BC AH 57

Locations: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Reproduction: Document access

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Take part!
Back to results
New search