You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1585, octubre, 1 - 1586, setembre, 29. Barcelona

Title: Libre de les entrades dels malalts en lo Hospital general de Santa Creu de Barcelona, comensant lo primer del mes de octubre de l'any MDLXXXV, essent infermer lo venerable mossèn Joan Llauder, prevere, y finirà [en blanc]

Contents: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu. Els assentaments recullen les dades següents (de forma incompleta): cambra de l'Hospital on ingressa, nom, professió, edat, procedència, malaltia, pertinences i diners, díxits; al marge: incidències (data de la mort, restitució de pertinences). Dut pels preveres infermers Joan Llauder i Joan Turull.

Classification level: Interns

Notes: Cambres de l'Hospital: Febres, Santa Maria, Sant Pere, Sant Roc, Santa Eulàlia, Sant Jaume; hi ha una menció a un malalt mesell enviat a Sant Llàtzer (f. 113). F. 153v: "Li foren restituïts per mi, Joan Lauder, per absència de mossèn Turull". Notes de l'infermer a les cobertes i contracobertes. F. 95: ingrés d'"un minyó sens albarà". Indicis que a la cambra de les Febres eren acollits nens petits mascles malalts acompanyant les seves mares. L'infermer anota en alguns casos el còmput mensual d'ingressos (per ex., f. 162, 195). Cf. R. Fontanals, "Els llibres d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona (s. XV-XVIII)", Svmma, 13/2 (2013), p. 50-76.

Number: 5007

Record number: 10847

Format: Paper

Measurements: 310 x 220 mm

Languages: Català

Cover: Enquadernació d'arxiu en pergamí.

Folios: 1 f. + f. 1-195

Signature: BC AH 19

Locations: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Reproduction: Document access

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Take part!
Back to results
New search