You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1848 c.

Title: "Manifiesto del Hospital general de Santa Cruz y contextación a los dictámenes presentados por D. Rafael Nadal y Lacaba, D. Antonio Mendoza, D. Manuel Riera y D. José Roca al Sr. D. Pedro de Bardaxí, alcalde corregidor que fue de esta ciudad, en virtud de una comisión conferida a los mismos para visitar el propio establecimiento"

Contents: "Manifiesto del Hospital general de Santa Cruz y contextación a los dictámenes presentados por D. Rafael Nadal y Lacaba, D. Antonio Mendoza, D. Manuel Riera y D. José Roca al Sr. D. Pedro de Bardaxí, alcalde corregidor que fue de esta ciudad, en virtud de una comisión conferida a los mismos para visitar el propio establecimiento": esborrany de proposta de reforma dels departaments de l'Hospital -amb atenció especial als expòsits i als dements-, com a resposta a l'informe presentat per la comissió creada per l'alcalde corregidor Pere de Bardaxí, formada per Rafael Nadal, Antoni Mendoza, Manuel Riera i Josep Roca. Inc.: "Construir un edificio apropiado para expósitos, con las debidas separaciones de edades y sexos".

Classification level: Administració

Notes: Nota: "Proyecto no verificado". És la resposta de l'Hospital a una memòria elaborada per la comissió nomenada per l'alcalde corregidor arran d'una visita d'inspecció als expòsits i altres departaments de l'Hospital, a finals de 1847; la visita va tenir força ressò a la premsa a causa del mal estat en què, segons alguns, es trobaven els malalts. La resposta de l'Hospital vol donar solucions concretes i "vindicar el honor del establecimiento y de los empleados en sus varios ramos y dependencias", etc. Amb documentació annexa: relacions d'expòsits (registre de majors de 40 anys, oficis, etc.) i "Nota de observaciones en los 4 departamentos de espósitos existentes en el Hospital" (lactància, govern, germà i donzelles), datada el 1848.

Number: 4872

Format: Paper

Measurements: 320 x 220 mm

Languages: Castellà

Folios: 45 f.

Related documentation: 4508,4869,4870

Signature: AHSCSP Documents curiosos. Vol. VI. Inv. 10. Carpeta 1/5

Locations: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

Take part!
Back to results
New search