You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1785 c.

Title: "Extracto de una consulta de la facultad de Medicina de la villa de París a favor de los expósitos del Hospital de Aix en Provença"

Contents: Traducció castellana de la resposta a una consulta feta per l'Hospital de Sant Jaume d'Ais de Provença (Aix-en-Provence) a la facultat de Medicina de París sobre la cura dels infants expòsits, en relació amb el règim alimentari dels nadons i el contagi del mal veneri entre aquests i les dides. Al final: "Este extracto ha sido comunicado por el señor de Royo, uno de los comisarios de la facultad de Medicina de París, a 19 marzo 1785". De la mà de l'arxiver J. F. Costa.

Classification level: Interns: Expòsits

Notes: Qüestions formulades a la consulta: "1. Que para evitar todo juhicio inconciderado sobre la existencia de la enfermedad venérea en una criatura recién nacida, se les indiquen las señales ciertas y no equívocas -si es caso que las haya- de que una criatura tenga la infección de este mal, que puede comunicar a su ama. 2. Qué méthodo se deberá emplear para curar promtamente los que serán infectados. 3. Quál alimento les es más conveniente, en defecto de la leche de muger y en las circunstancias arriba observadas".

Number: 4502

Format: Paper

Measurements: 305 x 210 mm

Languages: Castellà

Folios: 13 f.

Signature: AHSCSP Expòsits, dides. Vol. II. Inv. 7. Expòsits, carpeta 1/6/1/1

Locations: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

Take part!
Back to results
New search