You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1835 c.

Title: "Índice dels documents més interesants del señor don Mariano de Alegre de Aparici y de Amat, baró de Castellet, al cual ha succehit lo Hospital general de Santa Creu de Barcelona [...]"

Contents: Inventari parcial de l'arxiu de Marià d'Alegre, baró de Castellet, ingressat a l'Hospital de la Santa Creu. Per tipologies documentals ordenades alfabèticament, amb regest dels documents i remissió a volum i foli en què es conserven. Redactat c. 1835 i completat amb notes fins al 1850. Conté una carta solta de l'arxiver de l'Hospital als administradors sobre la manca d'alguns papers: "[...] resulta que los más interesantes están separados en diez y siete pliegos señalados por abecedario con estas letras: A, B, C, D, E, F, G, L, M, N, O, P, R, S, T, V, Y, con un índice en cada pliego (menos el de letra N), que manifiesta los instrumentos que en él obran, cuyos índices vinieron junto con los mismos papeles. Pero, reconocidos estos pliegos, se hallan faltar muchos documentos de los marcados en sus respectivos índices. Y para que en ningún tiempo de ellos se haga cargo al archivero y puedan VV.SS. reclamarlos de quien corresponda, si así lo jusgan oportuno, remito a VV.SS. la adjunta relación de ellos" (Barcelona, 24 de setembre de 1835; els documents que falten s'indiquen en notes soltes).

Classification level: Patrimoni: Herències i llegats: Castellet / Arxiu

Notes: El baró de Castellet va instituir hereu l'Hospital en el seu últim testament (10 de juny de 1831; notari: Jaume Rigalt i Estrada). Olim 82. Dos índexs més coetanis de la documentació de la baronia a AHSCSP Herències, llegats. Vol. VIII. Inv. 1. Baronia de Castellet, lligall 14 i vol. 22.

Number: 9845

Format: Paper

Measurements: 305 x 205 mm

Languages: Català

Cover: Pergamí. Llom: "Índice de documentos"

Folios: p. 1-136

Related documentation: 27440,27468

Signature: AHSCSP Pendent de catalogar (Armari 14). Llibres [7]

Locations: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

Take part!
Back to results
New search