Top menu





You are at: Home / Catalogues / Catalogues of the BC / Search collections


Left menu



Historical archive of the Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Private Foundation Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1622 post

Title: "Memorial de les escriptures y actes de la casa y heretat d'en Sabater, de Sant Jaume Sesoliveres y Noya, terme de Piera [...]"

Contents: Plec de regests documentals dels títols justificatius de les propietats que pertanyen a la família Sabater, de Sant Jaume Sesoliveres, amb un apartat sobre les de la quadra de Bellpuig. Redactat per un membre de la família i continuat amb assentaments comptables i dietarístics en primera persona.

Classification level: Patrimoni: Censos i propietats

Notes: Alguns assentaments fan referència al difunt ardiaca Joan Sabater, parent de l'autor, capellà del comte de Miranda i fundador d'uns aniversaris al monestir de Pedralbes (1617). El plec es tanca amb una exhortació de l'autor als destinataris de la família: "[...] y també los fiu una còpia o trasllat del cabreu vell y nou que·l teniu, que serà bé llegir-lo y procurar-lo de tenir a la memòria y comunicar-ho ab vostros germans y fills quant Déu vulla ne tingau al servey d'Ell. Y sobretot honrrar pares y mares y mostrar-ho als fills, que, fent al contrari, tot anirà mal. Y assò és certissim. Recordau-vos molt a menut y sempre, si és posible, que ha patit Déu per tots [...]". Olim BC AH Capsa 21

Number: 10314

Format: Paper

Measurements: 310 x 105 mm

Languages: Català

Folios: 12 f.

Related documentation: 7331

Signature: AH 3944

Locations: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Take part!
Back to results
New search