You are at: Home / Visit us / News / Les col·leccions de "Mapes i papers de Manuel Amat, virrei del Perú" i la de "Goigs" ja estan disponibles en digital i obert
Les col·leccions de "Mapes i papers de Manuel Amat, virrei del Perú" i la de "Goigs" ja estan disponibles en digital i obert

Goig del gloriós S. Antoni de Pàdua
24/02/2023

Aquestes dues col·leccions del fons de la Biblioteca de Catalunya ja es poden consultar a la Memòria Digital de Catalunya.
La primera, formada per més de 200 documents de diferents tipus (mapes, plànols, dibuixos d’enginyeria, informes, cartes ...), reflecteix l’activitat que Manuel d'Amat i de Junyent va desenvolupar al virregnat del Perú. Al capdavant de l’administració d’aquest territori, es va dedicar a modernitzar-ne les estructures de defensa i les explotacions mineres, alhora que endegava la reconstrucció de les ciutats de Lima i Callao, destruïdes per un terratrèmol.
La segona, conté goigs de les diferents col·leccions que es conserven a la BC. Aquestes composicions són cançons populars de caràcter poètic i narratiu que es canten col·lectivament i poden estar dedicats a enaltir les virtuts de la Mare de Déu, de Crist, o dels sants. Els goigs es publiquen en fulls solts de mida gran, i que consten d'una orla que emmarca el títol; el text en vertical i en una sola cara; la imatge de l'advocació; i la música.

Return