You are at: Home / Visit us / Activities / "Gracià Tarragó, guitarrista, compositor i pedagog"
"Gracià Tarragó, guitarrista, compositor i pedagog"

El proper dijous 25 de maig, a les 20:30 h, tindrà lloc a la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya l’acte “Gracià Tarragó, guitarrista, compositor i pedagog, un concert commemoratiu del 50è aniversari de la seva mort, a càrrec de Jaume Torrent, guitarrista, compositor i acadèmic.

Gracià Tarragó (1892-1973) va ser violista, compositor i docent. Deixeble de Miquel Llobet i posseïdor d'un extens catàleg d'obres originals d'un intens lirisme que parteix de la tradició Felip Pedrell i la concepció harmònica d'arrels europees de la seva època. Primer viola solista d'orquestres com l’“Orquestra Pau Casals”, la “Simfònica de Barcelona” o la “Ibèrica de Concerts” i membre fundador del “Quartet Ibèric” o del “Conjunt instrumental Ibèric”. L'any 1971 va crear el “Quartet Tarragó” que va arribar a ser un dels grups de cambra espanyols amb major activitat internacional del moment.

Tarragó va ser autor, també, d'harmonitzacions de cançons antigues i populars que va gravar amb la soprano Victoria dels Àngels per al segell “La veu del seu amo”. L'any 1935 va guanyar el Primer Premi del Concurs Internacional de Composició d'obres per a guitarra de la ciutat de Bolònia (Itàlia) amb la seva Cançó de bressol a l'estil asturià.

Va desenvolupar una intensa activitat pedagògica al llarg de més de 40 anys com a professor de guitarra i de viola en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Return