You are at: Home / Visit us / Activities / Dels tresors de la guitarra. El tractat de Joan Carles Amat, conferència musical a càrrec de la doctora i guitarrista Maria Ribera Gibal
Dels tresors de la guitarra. El tractat de Joan Carles Amat, conferència musical a càrrec de la doctora i guitarrista Maria Ribera Gibal

El proper divendres, 12 de maig, a les 18:00 h, a Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, tindrà lloc Dels tresors de la guitarra. El tractat de Joan Carles Amat, conferència musical a càrrec de la doctora i guitarrista Maria Ribera Gibal.

Quan es diu que la guitarra és un invent dels catalans, és, entre altres raons, perquè el primer mètode que es va publicar per a l'instrument fou a mans d'un català.

Joan Carles i Amat és l'autor del tractat de guitarra més antic de la història, un home del Renaixement, fill de Monistrol de Montserrat, de qui l'any passat es van commemorar els 450 anys del seu naixement.

Aquest petit volum per aprendre a tocar la guitarra, sense tenir coneixements musicals, fou reeditat en molts moments, traduït i fins i tot plagiat...  i alguns d'aquests "tresors de la guitarra" són a dia d'avui a la Biblioteca de Catalunya. 

Maria Ribera ens parlarà de l'autor i del mètode, de forma didàctica i pedagògica, sense necessitat de saber de guitarra ni de música, i podreu descobrir la història d'aquest metge català que escriu un tractat de guitarra en temps de pandèmies i de pestes. 

Més informació a www.jornadesdeguitarra.cat 

Entrada lliure. Aforament limitat.

Return