L’exposició “Entre temps i espais. Revista de Catalunya 1924 – 2024” és una col·laboració entre la Biblioteca de Catalunya i la Fundació Revista de Catalunya, amb motiu del centenari de la publicació. La Revista de Catalunya, nascuda el juliol de 1924, és la revista degana publicada en llengua catalana. Ha explicat la història, la literatura, i la política d’un segle, tot i les interrupcions. Compromesa amb el país, ha estat una eina de comunicació rellevant en llengua catalana i ha sobreviscut als esdeveniments històrics que ha patit el nostre país.
A través de portades, fotografies, correspondència, cròniques periodístiques i llibres del segell editorial annex, la mostra fa un repàs visual d’aquest periple. "Una revista d’idees”, “En temps de guerra”, “La revista exiliada”, “Una tribuna des de la modernitat”, “Edicions de la Revista de Catalunya” i “D’ahir i d’avui” són els set grans àmbits en què es divideix l’espai expositiu. En aquest recorregut, la mostra també deixa constància de les persones que van impulsar-la i dirigir-la en cadascuna de les etapes i de les que hi han col·laborat per fer-la possible des dels seus inicis fins a l’actualitat.
El centenari de la seva fundació i la seva perseverança fins als nostres dies són el mirall dels esdeveniments polítics i culturals que ha viscut Catalunya com a nació, inclosos els territoris de parla catalana. Al llarg de cent anys, la Revista de Catalunya ha resistit totes aquelles inclemències temporals i espacials que, inexorablement, la història li ha posat al davant. Tanmateix, parafrasejant un títol d’Alain Corbin, la història dels grans períodes de silenci transmet un missatge clar: crisis econòmiques, conflictes bèl·lics, dictadures i exilis; però la seva persistència, com deia Jaume Vicenç Vives, es declina en “la voluntat d’ésser”.
Facebook de la biblioteca Twitter de la biblioteca Flickr de la biblioteca Tagpacker de la biblioteca Canal Youtube de la biblioteca Pinterest de la biblioteca Instagram de la biblioteca