You are at: Home / Collections / Archives / InfoArxiuHistoricBC
Informació sobre la base de dades de l'Arxiu Històric de la BC

Aquesta base de dades dóna notícia de més de 28.700 registres que provenen del fons de l’Arxiu Històric de la BC, integrat per més de 19.200 pergamins conservats a la BC, que daten des del segle IX fins al segle XX, entre els quals destaca l’Acta de consagració de l’església de Sant Andreu del castell de Tona del 889 (R. 9135), el document més antic conservat a la BC; a més d’altra documentació com ara lligalls o unitats soltes en paper de diverses procedències i de caràcter patrimonial.

Entre el fons de pergamins destaquen els que provenen del donatiu Miret i Sans (Organyà, Mur, Àger...), els del Comtat de Solterra, la Batllia de Cardona, el fons Dalmases, del Monestir de Santa Maria de Vilabertran, de l’Hospital de la Santa Creu, del Marquesat de Saudín, del Marquesat de Moja, de la Junta de Comerç de Barcelona, d’Erasme de Gònima, així com de Frederic Marès, Joan Gili, Joan Terrades, Ramon d’Alòs-Moner, Germans Alòs-Moner, per mencionar els fons de procedències més destacades.  

Entre les col·leccions documentals, destaquen les al·legacions judicials, els manuals notarials, la sèrie històrica de l’Arxiu (Arx.) o els fons de la Plaça de Toros, a més de les ja esmentades.