Menú superior

Ets a: Inici / rgpd / Detall dels tractaments / CÀNTIC
Catàleg d’autoritats de noms i títols de Catalunya (CÀNTIC)

 

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Identitat

BIBLIOTECA DE CATALUNYA

CIF

Q5850029I

Adreça postal

Carrer de l'Hospital, 56. 08001 Barcelona

Telèfon

34 93 270 23 00

Adreça electrònica

http://www.bnc.cat

bustia@bnc.cat

 

FINALITAT DEL TRACTAMENT

Finalitat

L’objectiu del catàleg d’autoritats és normalitzar les diferents formes de nom d’un agent. En el cas d’una persona física es recullen un seguit de dades personals on regeix el principi de minimització de dades. Els camps més habituals són: forma de nom acceptada, variants del nom, data i lloc de naixement i professió. Tanmateix pot incloure altres tipus de dades personals que la persona ha fet manifestament públiques, com, per exemple, un lloc associat a la residència, correu electrònic, telèfon, fax, àrea d’especialització actual o antiga, grup associat (afiliació) i informació sobre la família (membres destacats de la família, títol hereditari, etc.).

Temps de conservació

Les dades seran conservades indefinidament amb finalitats d'arxiu d’interès públic.

 

LEGITIMACIÓ

Base legal

La Biblioteca de Catalunya té com a funció supervisar, validar i unificar el catàleg d’autoritats de Catalunya, d’acord amb el que disposa l’article 9.2 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya.

 

DESTINATARIS (cessió de dades)

Identitat destinataris

Les dades es troben disponibles a la ciutadania via web i es poden cedir a institucions d’àmbit català i a proveïdors de serveis de la Biblioteca. S’ha previst la transferència internacional de dades a:

 

  • CERL Thesaurus, catàleg gestionat pel Consortium of European Research Libraries que inclou diversos catàlegs d’autoritats d’àmbit europeu

 

DRETS

Qualsevol persona té dret a obtenir confirmació sobre si la Biblioteca de Catalunya tracta dades personals que la concerneixen, o no.

DRET

CONTINGUT

CANALS D’ATENCIÓ

Accés

Teniu dret a consultar les vostres dades personals

 

- Per correu postal

 

- Electrònicament

Rectificació

Teniu  dret a modificar les vostres dades   personals quan siguin inexactes

Supressió

Teniu dret a sol·licitar la supressió de les vostres dades quan ja no siguin necessàries   per a les finalitats per a les quals es van recollir

Oposició

Teniu dret a oposar-vos al tractament de les vostres dades amb finalitats de màrqueting,   inclosa l’elaboració de perfils. La Biblioteca de Catalunya deixarà de tractar les dades, tret de motius legítims imperiosos o per exercir o defensar possibles reclamacions.

Limitació del tractament

Podeu sol·licitar la limitació al tractament de les vostres dades d’acord amb les circumstàncies previstes a l’art. 18 RGPD. En aquest cas únicament les conservarem per exercir o defensar reclamacions.

Com podeu exercir els drets:

- Per escrit a:

BIBLIOTECA DE CATALUNYA
Carrer de l'Hospital, 56.
08001 Barcelona

- Per correu electrònic:  snb@bnc.cat

Quines vies de reclamació hi ha:

Si considereu que   els vostres drets no s’han atès adequadament, teniu dret a presentar una reclamació adreçada a l’Autoritat Catalana de Protecció de dades mitjançant les següents vies:

- Per la seu electrònica de l'Autoritat amb signatura electrònica.

- Per correu postal, amb signatura manuscrita, adreçat a: c/Rosselló, 214,   esc. A, 1r 1a, 08008 Barcelona.

- Presencialment, amb signatura manuscrita, al Registre d'entrada de   documents de l'APDCAT (c/Rosselló, 214, esc. A, 1r 1a, 08008 Barcelona, de   dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h), al Registre d'entrada de qualsevol òrgan de l'Administració de la Generalitat de Catalunya o de l'Estat, o   en una oficina de correus.