Menú superior

Ets a: Inici / Coneix-nos / Cooperació i projectes
Cooperació i projectes

Patrimoni literari. Col·laboració entre la Biblioteca de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes per promoure la recuperació de fons personals d'escriptors catalans i la seva conservació a la Biblioteca de Catalunya, així com per assessorar els autors en bones pràctiques en l'organització i conservació dels seus papers.
Si teniu propostes o dubtes, podeu adreçar-vos a escriptors@bnc.cat 
Dossier informatiu

 

Patrimoni d'Editors i Editats de Catalunya. Portal obert que promou la preservació i el descobriment del patrimoni editorial, proporciona un accés únic als fons i arxius d’editors i autors, contribueix a la internacionalització del patrimoni i la cultura  catalana a través de les seves indústries culturals, posa en valor els fons personals d'autors i editorials a través de la seva vinculació i garanteix l'edició històrica per a futures publicacions.
Accés al portal

Logo del portal

 

ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues). Portal obert que dona accés a publicacions periòdiques tancades que han estat representatives dins la cultura i la societat catalana. És un repositori cooperatiu impulsat per la Biblioteca de Catalunya amb el suport del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).                                                                                                                                                   
Accés al portal
Contacte: arca@bnc.cat

Logo del portal

 

Memòria Digital de Catalunya (MDC). Repositori cooperatiu liderat per la Biblioteca de Catalunya i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que dona accés a revistes i diaris, manuscrits, fotografies, mapes, ex-libris, arxius personals, etc.
Accés al portal

Logo del portal

 

Premsa Catalana Digitalitzada. Aplicació web que inclou revistes i diaris catalans amb versions digitalitzades en curs o ja publicades, a partir de les aportacions d'institucions diverses.
Accés
Contacte:hem@bnc.cat

Logo del portal

 

Transcriu-me!!!. Iniciat el 2013, és una iniciativa de col·laboració (crowdsourcing) per a millorar l’accés als continguts  digitals que publica la Biblioteca de Catalunya. La Biblioteca digitalitza documents històrics manuscrits i vosaltres els transcriviu  en línia.
Accés al portal

Logo del portal

 

PADICAT (Patrimoni Digital de Catalunya). Sistema d’informació per compilar, processar i donar accés permanent a la producció web catalana. Compta amb la col·laboració del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).                                                                     
Accés al portal
Contacte: padicat@bnc.cat

Logo del portal

 

COFRE (Conservem per al Futur Recursos Electrònics). Sistema de preservació digital de la Biblioteca de Catalunya on s'emmagatzemen els documents  digitals fruit de la digitalització d'originals analògics, i dels documents nascuts digitals, a Internet o en altres suports del fons de la biblioteca. El sistema aplica una sèrie de rutines de preservació amb l'objectiu de garantir la pervivència dels objectes emmagatzemats i assegurar la seva accessibilitat i interpretació al llarg del temps.

Logo del portal

 

CANTIC (Catàleg d'autoritats de noms i títols de Catalunya). Catàleg d'autoritats nacional liderat per la Biblioteca de Catalunya. Es basa en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) del que la biblioteca en forma part.
Accés al portal
Contacte: snb@bnc.cat

Logo del portal

 

VIAF (Virtual International Authority File). Projecte conjunt de diverses biblioteques nacionals i gestionat per l'Online Computer Library Center (OCLC). L'objectiu és vincular els catàlegs d'autoritat nacionals en un sol fitxer d'autoritats virtual. Les dades  estan disponibles en línia per a la investigació i l'intercanvi de  dades.
Accés al portal
Contacte: snb@bnc.cat

Logo de portal

 

Catàleg col·lectiu del patrimoni Bibliogràfic de Catalunya (CCPBC). Iniciat el 1983 per catalogar, preservar i difondre el patrimoni bibliogràfic català. Des del 1992 els registres formen part del catàleg del patrimoni bibliogràfic de l'Estat espanyol que a través del Ministeri de Cultura hi aporta anualment part del pressupost.
Accés al catàleg
Contacte: nfulla@bnc.cat

Logo del portal

 

Llibres de la BC a Google Llibres. Digitalització massiva de milers de llibres en domini públic de diverses biblioteques patrimonials catalanes, liderat per la Biblioteca de Catalunya.
Accés al portal
Contacte: bustia@bnc.cat

Logo del portal

 

Europeana. Portal europeu que dona accés al patrimoni cultural de biblioteques, museus, arxius, i institucions de la memòria d’arreu d’Europa.
Accés al portal

Logo del portal

 

Mapa Literari Català. Aplicació web d'Espais Escrits que permet consultar diferents punts de la geografia mundial amb textos de la literatura catalana associats.
Accés al portal

Logo del portal

 

CERL Thesaurus.Thesaurus gestionat pel Consortium of  European Research Libraries i inclou diversos catàlegs d’autoritats d’àmbit europeu. Conté dades referent a noms de lloc, entitats, impressors i autors compresos entre el 1450 i el 1830. És una de les eines essencials disponible en línia per als investigadors del llibre antic.
Accés al portal
Contacte: snb@bnc.cat

Logo del portal

 

RACO (Revistes Catalanes d'Accés Obert). Repositori cooperatiu des del qual es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.
Accés al portal

Logo del portal

 

Arxiu audiovisual de poetes. Iniciativa de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) patrocinada per CEDRO, que té com a finalitat la conservació de la memòria històrica de la poesia contemporània, mitjançant l'enregistrament de lectures de poesia a càrrec dels mateixos autors seleccionats. Se’n fan només 5 còpies de cada audiovisual, de les que 4 estan disponibles gratuïtament a la pròpia ACEC, la Residencia de Estudiantes de Madrid, la Biblioteca de Catalunya i Cedro. La cinquena còpia es per a l'autor o els seus hereus. 
L'Arxiu audiovisual de poetes al catàleg de la BC

Logo del portal

 

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Iniciativa de la Universitat d'Alacant per a la digitalització de documents d'alt valor bibliogràfic i patrimonial pertanyents al fons de la BC i d’altres biblioteques catalanes.
Accés al portal

Logo del portal

 

Matriz. Iniciativa dels membres de la Comisión de Archivos Sonoros de l’Asociación Española de Documentación Musical (AEDOM). Es tracta d'una base de dades cooperativa sobre catàlegs discogràfics espanyols publicats fins l’any 1959 i que es localitzen en biblioteques, arxius i museus d’Espanya. Inclou catàlegs de tot tipus de suports sonors (cilindres, discos,  rotlles de pianola...). La Biblioteca de Catalunya en forma part des del seu plantejament inicial.
Accés al portal

Logo del portal