Menú superior

Ets a: Inici / Professionals / Preservació digital
Preservació digital

La preservació digital consisteix en l'aplicació de tècniques i  mètodes que permetin garantir que la informació emmagatzemada  digitalment en qualsevol tipus de format, programari, maquinari o  sistema continuï sent accessible en el futur.

Amb l'explosió de  les tecnologies de la informació cada vegada existeixen més documents  nascuts digitals -sovint efímers- i digitalitzacions de documents fetes  per les institucions que han de ser preservades mantenint la seva  integritat, autenticitat, fiabilitat, legibilitat i funcionalitats.

La BC té tres línies de treball de preservació digital

  • Preservació digital distribuïda. D'acord amb el Reial decret  635/2015, de 10 de juliol, pel qual es regula el dipòsit legal de les  publicacions en línia, la Biblioteca ha posat en marxa aquest model que  consisteix en establir acords de col·laboració amb les entitats  públiques o privades que disposin de plataformes de distribució en línia  de les publicacions i recursos digitals, i que compleixin els  requeriments mínims que fixa la Biblioteca de Catalunya, de manera que  aquest repositoris siguin considerats repositoris segurs col·laboradors  en la preservació digital.  
    Model d'acord
    Requisits mínims

        El primer repositori que s'ha acollit a aquest model és TDX (Tesis doctorals en xarxa), gestionat pel CSUC