Menú superior





Ets a: Home / Catàlegs / Catàlegs de la BC / Cercar col·leccions


Menú esquerre



Fons històric de l'Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1720, juliol 7. Vic

Títol: "Para repelir lo deduído y alegado por Miguel Llorell, poderhaviente de las villas de Talarn, Salas, la Puebla y otros pueblos del partido de Pallás, y en justificación de la verdad y buen derecho que assiste a esta parte del brigadier don Matheo de Cron, comandante general del partido de Vich y antes de la Conca de Tremp, se responde a los capítulos por dicho Llorell dados [...]"

Contingut: "Para repelir lo deduído y alegado por Miguel Llorell, poderhaviente de las villas de Talarn, Salas, la Puebla y otros pueblos del partido de Pallás, y en justificación de la verdad y buen derecho que assiste a esta parte del brigadier don Matheo de Cron, comandante general del partido de Vich y antes de la Conca de Tremp, se responde a los capítulos por dicho Llorell dados [...]": resposta del brigadier Mateu de Cron, comandant del partit de Vic i abans de la Conca de Tremps. a uns articles presentats pel síndic de Talarn i altres llocs del Pallars, referents a la defensa de Gerri contra Carrasclet ("Carrasquet"), els atacs dels milicians als llocs veïns i el saqueig que patiren els béns del comandant. Firmat: "Don Matheo de Cron".

Nivell classificació: Documentació judicial

Observacions: Al dors: "Són del brigadier Cron"; regest de l'arxiver de l'Hospital J. Cases: "És sobre las renitèncias oposadas per las vilas vehinas de Gerri a l'estanc de la sal en 1720". Sobre els fets descrits veg. E. Giménez López, "Conflicto armado con Francia y guerrilla austracista en Cataluña (1719-1720)", Hispania, 65/2 (2005), 543s. Olim BC AH Capsa 9

Número: 20722

Suport: Paper

Mides: 310 x 205 mm

Llengües: Castellà

Folis: 20 f.

Documentació relacionada: 10252

Topogràfic: AH 2097

Localitzacions: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Col·labora!
Tornar als resultats
Nova cerca