Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Rafael Benet, el pinzell, la ploma, l'home
Rafael Benet, el pinzell, la ploma, l'home

Data inici: 13/09/2021 Data final: 26/10/2021

Lloc: Espai Zero

Comissariat: Xavier Soler i M. Mercè Riera, de la Unitat Gràfica, i Lourdes Martín, de la Secció de Manuscrits de la BC

Vídeo de l'exposició

1 - Rafael Benet pintor - Documents

2 - Benet crític d'art, dinamitzador de les arts i pedagog - Documents

3 - Tossa, Babel de les arts - Documents

4 - Benet historiador i teòric de l'art - Documents

5 - Rafael Benet als fons de la BC - Documents

6 - Historiografia sobre Rafael Benet - Documents

7 - "Dues figures nues" - Documents

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l'exposició "Rafael Benet, el pinzell, la ploma, l'home", comissariada per Xavier Soler i M. Mercè Riera, de la Unitat Gràfica, i Lourdes Martín, de la Secció de Manuscrits de la BC.
Rafael Benet i Vancells (Terrassa, 1889-Barcelona, 1979) s’autoanomenà ‘pintor que escriu’, remarcant l’alta estima que tenia per l’ofici d’artista, posant-lo davant d’allò en què també va excel·lir al llarg de la seva vida: la tasca com a crític i historiador de l’art, entre d’altres.
A la Biblioteca de Catalunya no és pas minsa la presència de Benet als fons gràfics i bibliogràfics que custodiem i que ara s’amplien gràcies al donatiu de la Rosa Benet, neta seva i patrona de la Fundació Rafael Benet. Aquest fons personal, ingressat el 2019, no només se circumscriu a l’àmbit artístic i professional de Benet, sinó que inclou també correspondència enviada i rebuda a familiars i amics, textos seus manuscrits i mecanoscrits, algunes fotografies familiars i catàlegs d’exposicions.

 L’exposició es podrà veure fins al dimarts 26 d’octubre a l’Espai Zero, al vestíbul de la BC, i és d’entrada lliure (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona).
L'horari és de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 15 a 19 h, i dissabtes 18 de setembre, i 1 i 15 d’octubre, de 10 a 14h.

Tríptic de l’exposició

Tornar