Menú superior

Ets a: Inici / Fons i col·leccions / Cerca Fons i col·leccions / Gallardo, Miguel
Imatge Web personal de Miguel Gallardo

Gallardo, Miguel

(Lleida, 1955 - Barcelona, 2022) Dibuixant de comic, il·lustrador

Gallardo, dibuixant de comics, un dels principals exponents de l'underground català dels anys 80. Al 1977 creà el personatge Makoki, personatge molt popular, inspirat en un relat de Felipe Borrallo, i guions de Juanito Mediavilla. Fins els finals dels anys vuitanta colaborà amb revistes com Butifarra!, Bésame Mucho, El VíboraCairo o Makoki. A principis dels anys noranta centrà la seva tasca en la il·lustració. 

Fons Gràfic

Seixanta-una pàgines d’historietes originals i trenta esbossos que corresponen a diferents obres de Miguel Gallardo: Retorn al futur (Barcelona 1992),Makoki. Fuga en la modelo, Buitre Buitaker, Muerte de Makoki, Niñato JR. Hyde, Fuerza vital, Vidas rotas de la sèrie Perro Nick, contra la generación X i Perico Carambola: el último de la cola escándalo en el liceo.

Quatre llibretes d’esbossos originals: Mercè 2016 per a la  preparació del cartell de la festa major; Tres Viajes: Tel Aviv, Buenos Aires y Turín, publicat per l’Editorial de Ponent el 2006; projecte per a la decoració de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital de Sant Pau, 2010;  i Emotional World Tour, Diarios itinerantes de Miguel Gallardo i Paco Roca, publicat per Editorial Astiberri el 2009.

Accés: En procés, consulteu la seva disponibilitat al    

Abast: 1977 - 2016

Procedència: Compra a Karin du Kroo

Data procedència: Gener 2024

URL's relacionades :

Fitxa a Tebeosfera

Etiquetes: Comics , Dibuixos

Tornar