Menú superior

Ets a: Inici / Serveis / Sessions de docència
Sessions de docència

La Biblioteca de Catalunya ofereix diverses modalitats de visites i sessions adreçades al públic escolar i universitari amb l’objectiu de fomentar el coneixement de la BC i del llegat cultural que s’hi conserva.

Les sessions de docència es fan a la seu del carrer Hospital o a la de l’Arxiu Joan Maragall i inclouen un recorregut per l'edifici.

A la seu del carrer Hospital són en l’horari d’obertura de la Biblioteca. A l'Arxiu Joan Maragall, dilluns i dimecres de 9 a 14 h. (En funció de la disponibilitat).

Les visites tenen una durada d’entre quaranta-cinc minuts i una hora i mitja i són gratuïtes. Els grups preferentment han de ser d'entre 5 i 25 persones.

Tríptic informatiu

Sessions de docència universitària

Alumnes en una sessió

Oportunitat de fer classes teòrico-pràctiques, a càrrec dels propis docents, utilitzant documents de la BC que el professorat ha seleccionat prèviament. Les sessions es complementen amb una explicació sobre la Biblioteca.

Així mateix la BC ofereix la possibilitat de fer sessions amb una explicació de recursos bibliogràfics relacionats amb la matèria d’estudi. Pot anar complementada d’una petita mostra de documents per exemplificar la riquesa documental de la institució.

Sol·licitud (preferentment amb una antelació de 15 dies).

Sessions per als alumnes de batxillerat

Les visites per als alumnes de batxillerat estan adaptades a la realització del treball de recerca i donen estratègies bibliogràfiques útils per al seu desenvolupament.

Sol·licitud (preferentment amb una antelació de 15 dies).

Sessions per als alumnes de primària i de secundària

Inclouen una presentació general de la Biblioteca i de l'edifici històric on està situada, adaptada a l’edat dels alumnes.

Les sessions per a alumnes de primària —a partir de vuit anys i fins a dotze— poden incloure l’elaboració de guies didàctiques i la visita a la caseta de la Roser Capdevila, a la seu del carrer Hospital.

Sol·licitud (preferentment amb una antelació de 15 dies).

Sessions per als alumnes dels centres de formació d'adults (CFA)

Inclouen una presentació general de la Biblioteca i de l'edifici històric on està situada.

Sol·licitud (preferentment amb una antelació de 15 dies).

+ informació

Visites guiades

Enquesta de satisfacció