Menú superior





Ets a: Home / Catàlegs / Catàlegs de la BC / Cercar col·leccions


Menú esquerre



Fons històric de l'Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1280-1304. [Besalú]

Títol: Establiments d'una casa, amb reducció de cens

Contingut: 1) Arnau de Dou, hospitaler de Besalú, renova a Bernat Ferrer l'establiment d'una casa del carrer de Sant Vicenç de la vila que té per l'hospital i li redueix el cens de 5 a 3 quartons d'oli (9 cal. desembre [24 d'octubre] de 1304). 2) Bernat, hospitaler de l'hospital de Besalú, confirma a Barcelona, filla de Guillem Manyà, de Besalú, una casa del carrer de Sant Vicenç de la vila que es té per l'hospital; cens: 5 quartons d'oli 16 d.; i reconeix haver-ne rebut 10 s. (4 idus [12] maig de 1280). 3) L'hospitaler citat confirma a Maria, filla de Pere Manyà, de Besalú, la mateixa casa, que la seva parenta Barcelona li havia deixat al testament; i reconeix haver-ne rebut 5 s. (8 idus [8] maig de 1284). Còpies (Besalú, 21 de novembre de 1352).

Nivell classificació: Altres establiments: Besalú

Nom del Notari: Bernat de Prat, notari públic de Besalú, i substituts seus. Bartomeu Masó, notari públic substitut per autoritat de l'abat de Bernat Cavaller, notari públic de Sant Pere Besalú (còpia)

Observacions: Al dors, nota d'un escrivà de l'Hospital de la Santa Creu (s. XVI): "Fa a veure què fan per unes terres a Besalú". 1) La casa està actualment derruïda "casu fortuito, sine culpa tamen dicti Bernardi".

Número: 15700

Número de Registre: 25192

Suport: Pergamí

Mides: 625 x 325 mm

Llengües: Llatí

Topogràfic: BC Perg. 588

Localitzacions: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Reproducció: Accés al document

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Col·labora!
Tornar als resultats
Nova cerca