Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Llegir a la BC / Com fer-se el carnet
Com fer-se el carnet

Tríptic informatiu        Vídeo

Per accedir a les sales de lectura i consultar els fons cal tenir el carnet o un passi temporal. L’edat d’accés és de divuit anys. Els menors de divuit anys hi poden accedir si estan fent el treball de recerca de batxillerat. En fer-se el carnet o passi cal indicar el motiu de la consulta. En cada cas es valorarà si convé orientar a la persona a altres biblioteques o centres que siguin més adequats per satisfer la seva consulta. La BC ofereix dues modalitats d'accés:

  • Passi temporal de vuit dies o de tres mesos. S’expedeix per a consultes ocasionals dels fons de referència i del dipòsit general. No és renovable.
  • Carnet de lector: Dóna accés a la consulta de tots els fons de la BC, llevat  d'algun document que requereix autorització especial. És vàlid durant cinc anys i es pot renovar si es compleixen els requisits. El carnet és gratuït.

Per obtenir el carnet de lector cal venir a la BC, acreditar la identitat mitjançant el DNI o el passaport i exposar la matèria de consulta.

Per renovar el carnet cal venir a la BC i acreditar la identitat mitjançant el DNI o el passaport. Si es vol mantenir el mateix codi de barres, s’ha de portar el carnet caducat de la BC.

En el cas que el carnet estigui caducat i es vulguin utilitzar els serveis en línia de la biblioteca, es pot tramitar la renovació per telèfon [+34 93 270 23 00 (ext. 84013158)] o correu electrònic  [carnet@bnc.cat]. Aquesta renovació es considerarà provisional fins que es faci efectiva presencialment al taulell d’accés de la Biblioteca.

Si no es disposa de carnet  i es volen reservar documents amb antelació en línia es pot demanar via web un passi provisional

Els objectes personals s’han de deixar als armariets d’autoservei de l’entrada.

Amb el carnet de la BC es pot accedir a les biblioteques del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya. Consulteu el reglament.

Acord de reconeixement mutu dels carnets d’investigador de la Biblioteca Nacional d’Espanya i de les biblioteques regionals o autonòmiques
El carnet de la Biblioteca de Catalunya avala com a investigador a la Biblioteca Nacional d’Espanya i a les biblioteques regionals o nacionals de les comunitats autònomes. De la mateixa manera, la Biblioteca de Catalunya reconeix els carnets d’altres biblioteques regionals i nacionals d’Espanya per facilitar l’obtenció del de la BC.