Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Llegir a la BC / Com fer-se el carnet
Com fer-se el carnet

 Vídeo

Per accedir a les sales de lectura i consultar els fons cal tenir el carnet o un passi temporal. L’edat d’accés és de divuit anys. Els menors de divuit anys hi poden accedir si estan fent el treball de recerca de batxillerat. La BC ofereix dues modalitats d'accés:

  • Passi temporal de vuit dies o de tres mesos. S’expedeix per a consultes ocasionals dels fons de referència i del dipòsit general. No és renovable.
  • Carnet de lector: Dóna accés a la consulta de tots els fons de la BC, llevat d'algun document que requereix autorització especial. És vàlid durant cinc anys i es pot renovar. És gratuït.

Podeu sol·licitar el carnet omplint el formulari. Rebreu per correu electrònic un codi de barres i una contrasenya perquè pugueu reservar els documents abans de venir.

Per obtenir o renovar el carnet de lector cal venir a la BC, acreditar la identitat mitjançant el DNI o el passaport i facilitar l'adreça habitual de residència si no coincideix amb el DNI o passaport.

En el cas que el carnet estigui caducat i es vulguin utilitzar els serveis en línia de la biblioteca, es pot tramitar la renovació per telèfon [+34 93 270 23 00 (ext. 84013158)] o correu electrònic  [carnet@bnc.cat]. Aquesta renovació es considerarà provisional fins que es faci efectiva presencialment al taulell d’accés de la Biblioteca.

Els objectes personals s’han de deixar als armariets d’autoservei de l’entrada.

Amb el carnet de la BC es pot accedir a les biblioteques del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i utilitzar el servei de Préstec Consorciat (PUC). Consulteu el reglament.

Acord de reconeixement mutu dels carnets d’investigador de la Biblioteca Nacional d’Espanya i de les biblioteques regionals o autonòmiques
El carnet de la Biblioteca de Catalunya avala com a investigador a la Biblioteca Nacional d’Espanya i a les biblioteques regionals o nacionals de les comunitats autònomes. De la mateixa manera, la Biblioteca de Catalunya reconeix els carnets d’altres biblioteques regionals i nacionals d’Espanya per facilitar l’obtenció del de la BC.