Menú superior

Ets a: Inici / Visita'ns / Exposicions / Revistes de les comarques: la recerca i la divulgació de la nostra història
Revistes de les comarques: la recerca i la divulgació de la nostra història

Data inici: 27/10/2021 Data final: 09/12/2021

Lloc: Espai Zero

Horari: De dilluns a divendres, de 10 a 19 h. Dissabtes 6/11, 20/11 i 4/12, de 10 a 14 h.

Comissariat: Maria del Tura Molas, Esther Miguel, Pepa Bagaria
Hemeroteca

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Revistes de les comarques: la recerca i la divulgació de la nostra història", comissariada per Maria del Tura Molas, Esther Miguel i Pepa Bagaria, de l’Hemeroteca.
La Història local és aquella que ens permet recuperar i entendre el nostre passat a partir de l’àmbit geogràfic proper i alhora entrar a formar part de la història global.
Els estudis d’història local van prendre embranzida a Catalunya a inicis dels anys vuitanta del segle vint, a partir dels nous corrents per a l’estudi de la història que s’havien anat desenvolupant a tota Europa. Aquest interès creixent per la història pròxima va fer que els historiadors, amb una bona formació acadèmica, i generalment sense ànim de lucre, s’agrupessin en centres d’estudis locals i comarcals, a la vegada que les institucions ja existents seguien amb la seva tasca.
Els mitjans utilitzats per a la difusió dels estudis són múltiples, tanmateix la revista destaca, tradicionalment, perquè permet una difusió més immediata en l’àmbit acadèmic.
Aquesta exposició aplega una selecció dels darrers números rebuts al fons d’història local i comarcal de la Biblioteca de Catalunya.

 L’exposició es podrà veure fins al dijous 9 de desembre a l’Espai Zero, al vestíbul de la BC, i és d’entrada lliure (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona).
L'horari és de dilluns a divendres de 10 a 19 h, i dissabtes 6 i 20 de novembre, i 4 de desembre, de 10 a 14 h.

Tríptic de l'exposició

Tornar