Quan la llavor del Barcelona Festival of Song va despuntar el 2004, probablement no pensàvem en l’horitzó de la celebració d’una majoria d’edat com la que avui commemorem. Ha estat gràcies a la tenacitat, la cooperació i la passió posades en un projecte únic però necessari, que han portat el Festival a desenvolupar i fer realitat un somni difícil de dur a terme. En aquest recorregut ha trobat afinitats en molts àmbits, com la poesia, el disseny, la tecnologia, entre altres, i per descomptat la música, començant per Conxita Badia, la seva inspiradora.
Fer balanç és una manera de mirar al passat quan el present encara és viu perquè es projecti en el futur. I això és el que pretén aquesta exposició de petit format, imaginada com l’arbre que representa la imatge d’aquests 20 anys: arrels sòlides, un tronc robust, unes branques que creixen fins a obtenir una aparença sana i una verdor esperançadora. I, finalment, uns fruits que floreixen en llocs llunyans i d’altres que reneixen cada any al juny, quan el compromís de retrobar-nos amb el Festival és un fet.
Per compartir aquesta mirada, ens cal conèixer els inicis: per què Barcelona per muntar el Festival? Què el va originar? Amb quins objectius? I amb quins mitjans? Aquesta mostra documental i d'àudios i vídeos aporta una visió global d'aquests vint anys. Pot no respondre algunes qüestions, però és gràcies a la tasca d’arxiu dels materials produïts pel BFoS, que podem tenir a l’abast una documentació extraordinària per a estudiar-ne el fenomen. Esperem que el contingut d’aquesta documentació impresa, visual, audiovisual i digital pugui estar molt aviat disponible per a consulta dels investigadors i de qualsevol persona interessada en la consideració de la cançó artística escrita en llengües de la península ibèrica i de tot Llatinoamèrica com a repertori fonamental de la música vocal arreu del món.
BFoS Web
Canal Youtube del BFoS
BFoS a la BC
Facebook de la biblioteca Twitter de la biblioteca Flickr de la biblioteca Tagpacker de la biblioteca Canal Youtube de la biblioteca Pinterest de la biblioteca Instagram de la biblioteca