Menú superior

Ets a: Inici / Fons i col·leccions / Cerca Fons i col·leccions / Vilardell Aparicio, Albert
retrat_albert_vilardell

Vilardell Aparicio, Albert

(Barcelona, 1940)
Crític musical i melòman

Fons personal

El fons personal d'Albert Vilardell Aparicio inclou més de dos mil documents: enregistraments sonors i audiovisuals, monografies i revistes, i també documentació. Economista de professió, però apassionat per l’òpera i la sarsuela, i amant de les veus de totes les èpoques, ha estat l'autor de biografies de Manuel Ausensi, Angelita Navés i Josep Maria Damunt, també ha escrit l'obra Nuestra zarzuela. Com a crític musical a Scherzo, i Ritmo, melòman i col·leccionista, i coneixedor del món de l’òpera enregistrada, el fons és rellevant per a l'estudi del món operístic català, els seus intèrprets, cicles i escenaris com el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música, així com també del món radiofònic especialitzat i l’edició discogràfica d’aquest gènere i d’altres relacionats com la sarsuela i la cançó lírica.

Accés: Sala general

Abast: S. XIX - S. XX

Procedència: Donatiu d'Albert Vilardell Aparicio

Data procedència: 2012-2020

Enregistraments comercials

Recull obert de més de quatre-cents enregistraments sonors i audiovisuals comercials (editats), discs d'àudio (CD) i videocassets (DVD), majoritàriament d'òpera, sarsuela i cançó lírica, procedents del Fons Albert Vilardell i Aparicio.

Accés: Sala de reserva

Abast: S. XX

Procedència: Donatiu d'Albert Vilardell Aparicio

Data procedència: 2012-2020

Enregistraments sonors no editats

Recull de més de dos mil enregistraments domèstics (no editats), en suport de cinta magnètica de rodet obert (més de quatre-cents) i cassets (més de mil cinc-cents). Majoritàriament retransmissions radiofòniques d'àmbit català de recitals, representacions i programes especialitzats en òpera, sarsuela i cançó lírica, procedents del Fons Albert Vilardell i Aparicio.

Accés: En procés, consulteu la seva disponibilitat al    

Abast: S. XX

Procedència: Donatiu d'Albert Vilardell Aparicio

Data procedència: 2020

URL's relacionades :

Obres d'Albert Vilardell Aparicio al catàleg de la BC

Etiquetes: Arxius audiovisuals , Arxius sonors , Bobines sonores , Discs , Fons personals , Música , Òpera

Tornar