Menú superior

Ets a: Inici / Fons i col·leccions / Cerca Fons i col·leccions / Asociación de Exlibristas de Barcelona, AEB
Exlibris de Jaroslav Lukavský, Forma part de la selecció de 20 exlibris presentats al concurs internacional del VI Congreso Europeo de Exlibris

Asociación de Exlibristas de Barcelona, AEB

L’Asociación de Exlibristas de Barcelona (AEB) va ser fundada el 1951 i durant dues dècades va tenir una gran activitat en la difusió i l'estudi de l’exlibrisme. 

Entre els socis fundadors de l’AEB trobem personalitats del món cultural barceloní de postguerra, entre d’altres Joan Sedó  Peris-Mencheta, el seu primer President, Joan Estiarte, Pepita Pallé, Joaquim Maria Casas, Enric Peiró, etc. Com a fet remarcable de la història de l’associació destaca l’organització a Barcelona del VI Congreso Europeo de Exlibris l’any 1958, on s’aprovà per unanimitat les anomenades “Sigles Barcelona”, una unificació universal de les denominacions de les tècniques d’exlibris, creades i proposades per Jaume Pla.

De 1951 a 1970, publicà quaranta números de la revista Asociación de Exlibristas de Barcelona: circular para nuestros asociados. Pràcticament des de 1970, en què deixà de publicar-se la revista, l’associació restà inactiva.

Uns anys més tard, el 1989, membres de l’antiga associació, van col·laborar en la creació de la nova Associació Catalana d’Exlibristes.

Col·lecció de l’Asociación de Exlibristas de Barcelona, AEB

1354 ex-libris,material exlibrístic i associatiu.

Accés: Sala de reserva

Abast: Principalment ex-libris produïts a mitjan s. XX a Catalunya i arreu del món.

Procedència: Donatiu

Fons Asociación de Exlibristas de Barcelona

El fons està format per la documentació produïda i conservada per l’Asociación de Exlibristas de Barcelona al llarg de la seva activitat institucional, conté també correspondència.

Accés: Sala de reserva

Procedència: Asociación de Exlibristas de Barcelona

Data procedència: 197-?

Etiquetes: Art , Associacions , Exlibris , Fons d'institucions

Tornar