Menú superior

Ets a: Inici / Fons i col·leccions / Cerca Fons i col·leccions / Arcos, Federico
Federico Arcos Martínez

Arcos, Federico

Federico Arcos Martínez (Barcelona 1920 - Windsor 2015), militant anarquista.

Federico Arcos feu donació de la seva biblioteca i arxiu sobre anarquisme l'any 2010. Aquest fons està constituït per llibres, revistes, impresos i documentació personal, entre la qual hi ha correspondència, relacionats amb la ideologia anarquista.

Col·lecció d'Anarquisme Federico Arcos

Col·lecció d'uns 10.000 documents moderns de temàtica llibertària. El conjunt comprèn llibres, publicacions seriades, fotografies, separates, cartells i fullets, tots ells en diferents idiomes (anglès, castellà, català, francès i italià). La seva catalogació està en curs.

Accés: Sala general

Abast: Segle XX

Procedència: Donació de Federico Arcos Martínez

Data procedència: 2010

Arxiu personal de Federico Arcos

L'arxiu personal de Federico Arcos conté: Documentació personal; Correspondència rebuda i còpies de cartes enviades; Documentació relacionada amb les seves activitats polítiques i associatives; Dossiers temàtics: Emma Goldman; Sacco i Vanzetti, Josep Peirats, Alfred Monrós, i d'altres anarquistes; Dossier sobre CNT a l'exili i altres associacions i sindicats; Dossier de premsa sobre temàtica anarquista; Obra de creació d'altres: Josep Peirats, Alfred Monrós i altres.

Accés: Sala de reserva

Abast: Segle XX

Procedència: Fons Federico Arcos

Data procedència: 2010

Correspondència

Correspondència rebuda i còpies de cartes enviades per Federico Arcos, majoritàriament des de 1952, data de la seva arribada al Canadà, fins l'any 2010.

Accés: Sala de reserva

Abast: Segle XX, principis XXI

Procedència: Fons Federico Arcos

Data procedència: 2010

Etiquetes: Correspondències , Fons personals , Història

Tornar