Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1583-1597 c.

Título: "Llevador dels censos de l'Hospital general de Santa Creu de Barcelona, los quals reb en la ciutat y territori de Barcelona, ab nota y calendari dels actes satisfan per aquells"

Origen: Llevador de censos de l'Hospital de la Santa Creu, "lo qual ha servit de mà de manaments per a capbrevar dits censos en lo any 1596, a causa que tanpoch no podia servir per altra cosa, que sols s'era fet per borrador per fer lo altre ab lo compliment degut" (f. 1).

Nivel de clasificación: Patrimoni: Censos i propietats

Observaciones: Ja s'hi treballava vers 1583, data en què s'ha posat al dia la informació de molts assentaments. Veg., per ex., f. 136, entrada corresponent al cens que Lluís Joan Vileta (m. 1583), "administrador de les scoles de Ramon Llull", paga a l'Hospital per unes cases del carrer del Carme, al qual s'ha afegit la següent nota: "Dita cassa és vinguda a l'Hospital per mort de dit senyor, axí no·s té de posar en lo llevador"; continua, de mà de Sebastià Roger: "Lo senyor Llull ha pagats los censos fins en l'any 1565, que en dit any la càthedra de Ramon Llull fonc comanada al doctor Joan Vileta, y donà-li càrrec dit senyor Llull de pagar dit cens [...]is rebia lo lloguer de dita casa. Cert, ans se creu restarà com se estava [...] censos caiguts. L'Ospital se la prengué y ha servit per a aquells qui·s guarden sense haver-ne res de lloguer. Ara los hereus de Llull la volen cobrar y pagaran dit cens". Amb rúbriques. Olim 11.

Número: 9245

Número de Registro: R.406

Formato: Paper

Medidas: 325 x 225 mm

Lenguas: Català

Cubierta: Mitja pasta. Llom: "Llevad. vell de censos en la ciutat y territori de Barcelona, fet en lo any 1597"

Folios: s. n. + f. 1-[172]

Topográfico: AHSCSP Censos i censals. Vol. II. Inv. 1. Llevadors de censos 4.1

Localizaciones: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda