Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1793, gener 1-1796, agost 8. Barcelona

Título: "Libro de deliberaciones de la mui illustre administración del Hospital general de Santa Crus de Barcelona, enpesando en el año de 1793 a 8 agost 1796"

Origen: Llibre de deliberacions de l'Hospital de la Santa Creu. Inclou les constitucions o reglaments de les germanes hospitaleres o infermeres de l'Hospital, finançades amb una causa pia del difunt marquès de Llupià (Barcelona, 1 de gener de 1793): "Reglaments per las señoras hermanas enfermeras dedicadas al servei dels pobres de l'Hospital general de Santa Creu de Barcelona. Any de 1793" (primera rúbrica: "Breu instrucció sobre la excelència y mèrit del sant exercici de acistir y servir los malalts"; inc.: "Així com en la casa del Pare celestial hi ha moltas moradas o habitacions"); "Reglaments majors per la direcció de las señoras hermanas hospitalàrias, santament dedicadas a la acistència de las malaltas y dels expòsits de l'Hospital general de Santa Creu de la present ciutat de Barcelona, ordenats per la molt il·lustre administració de la mateixa santa casa"; "Reglaments extractats dels majors, que·s podran llegir freqüentment en lo refetor per la direcció de las señoras hermanas y probandas del sant Hospital de Santa Creu de Barcelona"; "Devot exercici cotidià per lo matí, mitg die y nit, diposat a ús de las hermanas hospitaleras o enfermeras de l'Hospital general de Santa Creu de Barcelona" (f. 3-79v).

Nivel de clasificación: Ordinacions i reglaments: Deliberacions

Nombre del Notario: Vicenç Simon i Fabregat

Observaciones: Cf. J. M. Martí Bonet; A. M. Lander, Cristo nuestro señor quiere ser servido en los pobres. Congregación de la Natividad de Nuestra Señora, III, Barcelona, 1993. Cf. BUB, ms. 220, descrit a MCEM 1399.

Número: 9243

Número de Registro: R.121

Formato: Paper

Medidas: 315 x 215 mm

Lenguas: Castellà / Català

Cubierta: Pergamí

Folios: f. 1-170

Documentación relacionada: 4906,9919

Topográfico: AHSCSP Actes. Vol. I. Inv. 1. Llibres d'actes 6

Localizaciones: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda