Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1511-1544. Barcelona

Título: "Translat de la causa de don Pero Massa contra los marmesós del testament de dona Estefania Carròs Mur y Arborea, a la qual succehí lo Hospital de Barcelona, juntament ab lo Hospital de Çaragoza, sobre cert crèdit que pretenia dit Massa"

Origen: Pere Maça de Carròs, de Mur i d'Arborea, del regne de València, contra els marmessors d'Estefania Carròs i de Mur -Hipòlita Roís de Liori, comtessa de Palamós, Pere Joan Paül, O.P., i els donzells Joan d'Avinyó i Miquel de Vilatorta. Maça, nebot d'Estefania -era fill de la seva germana Beatriu de Carròs i de Pere Maça de Liçana- reclama béns de l'herència de les seves àvia i tia àvia maternes, Brianda de Mur i Isabel d'Urrea. Els marmessors reclamen la liquidació de la llegítima paterna d'Estefania, en compliment de la sentència arbitral signada entre ella, d'una banda, i la seva germana Beatriu, el marit i el fill, de l'altra, arran de la mort de la seva mare Brianda (1494). Els hospitals de la Santa Creu de Barcelona i de Nostra Senyora de Gràcia de Saragossa s'incorporen a la causa seguida a l'Audiència contra P. Maça com a hereus d'Estefania (f. 443 seg.).

Nivel de clasificación: Patrimoni: Herències i llegats: Carròs, E.

Nombre del Notario: Escrivà: Pere Belloc, escrivà reial, i, per ell, Florença, notari

Observaciones: Causa seguida a la cúria del veguer de Barcelona, evocada a la Reial Audiència. Relator: Joan Sunyer, del Consell reial, etc. Joan Pasqual actua com a advocat dels marmessors. Olim "nº 16"; "nº 23". A la coberta, nota d'un escrivà de l'Hospital (s. XIX): "Heretat venuda per los dos Ospitals".

Número: 7154

Número de Registro: 25383

Formato: Paper

Medidas: 220 x 160 mm

Lenguas: Català / Llatí

Cubierta: Pergamí reutilitzat

Folios: s. n. + f. 1-487

Documentación relacionada: 211

Topográfico: BC AH 853

Localizaciones: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda