Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1654, juliol, 27 - 1655, juny, 21. Barcelona

Título: Libro de las [...] exidas del(s) soldats y altres malalts de l'Ospital general de la ciutat de Barcelona. Comensa vui als 27 de juliol 1654

Origen: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu. Els assentaments recullen les dades següents (de forma incompleta): nom, estat i/o ofici, edat, procedència i/o família, pertinences, dixit; al marge: cambra de l'Hospital on ingressa i incidències (generalment, data de la mort o, en el cas dels soldats, de sortida).

Nivel de clasificación: Interns

Observaciones: A la p. 647, dibuix d'un cap de soldat i d'una custòdia. A la p. [682], poesia o goigs a la Mare de Déu de la capella de Betlem, a Collserola: "Pus sou reyna immaculada, / vostres goigs vos cantarem. / Siau la nostra advocada, / verge santa de Betlem"; inc.: "Llegint vós las profecies". Amb documentació solta. Cf. R. Fontanals, "Els llibres d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona (s. XV-XVIII)", Svmma, 13/2 (2013), p. 50-76.

Número: 5083

Número de Registro: 10909

Formato: Paper

Medidas: 315 x 220 mm

Lenguas: Català / Castellà

Cubierta: Enquadernació d'arxiu en pergamí, en mal estat. Coberta: "Soldats y paysans, 1654-1655". Contracoberta: "Soldados". Llom: "[...] paysans"

Folios: 1 f. + p. 1-680 + 1 f.

Topográfico: BC AH 81

Localizaciones: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Reproducción: Acceso al documento

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda