Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1747, maig 1-1748, desembre 31. Barcelona

Título: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital

Origen: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu: paisans o civils. Els assentaments recullen les dades següents (de forma incompleta): nom, estat, procedència i/o família, pertinences; al marge: cambra de l'Hospital on ingressa i incidències, generalment data de la mort, notícia del testament, indicacions sobre procedència de la Misericòrdia, caràcter d'orat o orada, ètic o ètica, i altres. Al final, rúbrica d'orats i orades ingressats des del maig de 1747.

Nivel de clasificación: Interns

Observaciones: S'anota l'ingrés de cambrers de l'Hospital com a malalts, per ex.: "Era cambrera de Sancta Eulària" (f. 99v); altres: "És comediant" (f. 128), etc. A l'últim f.: "Hic jacet lo que cregué / ser fill de Vallfogona", adaptació d'un epitafi burlesc de F. V. Garcia, rector de Vallfogona. Amb documentació solta: ordre del vicari del bisbat perquè es corregeixi un assentament del llibre, cèdules sobre ingressats; certificat d'ingrés expedit per Pasqual Pérez, prevere i infermer major de l'Hospital (s. a., però 1747 post).

Número: 27008

Formato: Paper

Medidas: 355 x 260 mm

Lenguas: Català

Cubierta: Pergamí. Coberta: "Paysans 1747, 48". Llom i teixell en sentit contrari a l'enquadernació. Llom: "[Pa]ysans [1747]". Teixell: "Nº 24: 1747 mayo, 1748 entero"

Folios: 1 + f. 1-484 + 5

Topográfico: AHSCSP Llibres registre entrades i sortides de malalts. Vol. IV. Inv. 2. Llibre 0.9

Localizaciones: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda