Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1745, abril 23-1747, abril 30. Barcelona

Título: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital

Origen: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu: paisans o civils. Els assentaments recullen les dades següents (de forma incompleta): nom, estat, procedència i/o família, pertinences; al marge: cambra de l'Hospital on ingressa i incidències, generalment data de la mort, notícia del testament, indicacions sobre procedència de la Misericòrdia, caràcter d'orat o orada, ètic o ètica. Al final, rúbrica de dements ingressats els anys 1745-1747.

Nivel de clasificación: Interns

Observaciones: A la contracoberta anterior i al f. [1] prel. es llegeix el nom de l'infermer Pasqual Pérez o "Peras"; al mateix f. [1] prel., entre proves de ploma, hi ha el nom de Pau Campins i versos misògins en castellà i català, per exemple: "Qui de donas fa cabal / y de ellas amor espera, / morirà a l'Hospital, / a la forca o ha galera" (al marge: "El beato de la tia Pona en las donsellas"; repetits a l'últim f.); f. [2] prel., versos en llatí i castellà. F. [465v] i últim: recepta de vernís o "Bernís blanch", de Jaume Bonada, negociant de Calaf (març de 1746). Documentació relligada amb el volum: ordre de corregir un assentament del llibre (1747); i solta: cèdules sobre ingressats, tramesa d'un malalt de l'hospital de Granollers.

Número: 27007

Formato: Paper

Medidas: 370 x 245 mm

Lenguas: Català

Cubierta: Pergamí en forma de cartera, en mal estat. Llom i teixell en sentit contrari a l'enquadernació. Llom: "45, 46 [...]". Teixell: "Nº 23: años 17[4]5 abril, 1746, 1747 hasta 30 [...]"

Folios: 2 + f. 1-461 + 476 + 3

Topográfico: AHSCSP Llibres registre entrades i sortides de malalts. Vol. IV. Inv. 2. Llibre 0.8

Localizaciones: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda