Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1506-1683 c. Barcelona

Título: "Libre de [ca]pbreus y memoria[ls ...] y Sant Pere en Sant Michel fundats"

Origen: 1) Capbreu dels beneficis de Santa Maria i Sant Pere a l'església de Sant Miquel de Barcelona, i del benefici de Sant Bartomeu i Santa Bàrbara a Santa Maria del Pi. Dut per Esteve Freixa, beneficiat de Sant Pere, de Sant Bartomeu i Santa Bàrbara i de la capellania dels Set goigs, al Pi (c. 1506-1544, amb addicions fins al 1588; dades des de 1326: "Ací són continuades algunes cartes autèntiquas de les rendes del benefici sots invocasió de Sanct Pera en la sglésia de Sanct Miquel de Barcelona instituït, lo qual jo, Steve Frexa, prevere, obtinch [...]", f. 12). Contingut: confessions de capbreu, vendes i establiments. Al mateix volum es conserven dos capbreus posteriors, sense enquadernar: 2) "Capbreu dels beneficis de Nostra Senyora y Sant Pere, fundats en Sant Mi[quel]" (d. 1571-c. 1645). 3) "Capbreu dels beneficis de Sancta Maria y Sant Pere, fundats en la iglésia de l'archàngel Sant Miquel de Barcelona". Confessions de capbreu de 1657-1658, amb notes marginals sobre el seu estat el 1683; detentors dels beneficis: Francesc Gurri -Santa Maria- i Pere Germés -Sant Pere-; autenticat per Francesc Llunell, notari públic de Barcelona; inclou, solta, ordre de capbrevar (Barcelona, 17 de maig de 1683).

Nivel de clasificación: Patrimoni: Censos i propietats

Observaciones: A la coberta, regest d'escrivans de l'Hospital de la Santa Creu (s. XIX). Referències a l'Hospital de Sant Sever de Barcelona, que acollia preveres pobres. En f. solts: llista dels frares de Santa Caterina de Barcelona en temps del prior Tomàs Roca (s. XVI ex.); ordre de capbrevar les propietats que Sant Just té pel benefici (Barcelona, 25 d'agost de 1683; formulari imprès emplenat a mà).

Número: 2454

Número de Registro: 11146

Formato: Paper

Medidas: 310 x 225 mm

Lenguas: Llatí / Català

Cubierta: Pergamí en mal estat. Coberta: "Benefici de Sant Pere y Nostra Señora en Sant Miquel fundat per Pere Gruny, y capbreu separat de tots dos"

Folios: f. 1-95 + 1-[21] + 1-74

Documentación relacionada: 9914

Topográfico: BC AH 318

Localizaciones: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda