Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1511, març 27-1527, maig 19

Título: "Manual de la heretat de dona Stefania de Caròs [...]"

Origen: Manual de la marmessoria d'Estefania Carròs i de Mur. Marmessors: Pere de Castre i de Pinós, vescomte de Canet; Hipòlita Roís de Liori, vídua de Lluís de Requesens, comte de Palamós; Pere Joan Paül, O.P., provincial d'Aragó; Lluís Desplà, ardiaca de la seu de Barcelona; Bernat Terrè, cavaller; Joan d'Avinyó i Miquel de Vilatorta i de Plegamans, donzells. Conté: àpoques, procures, arrendaments. Inclou esborrany i còpia d'una sentència arbitral per dirimir la qüestió entre els marmessors i Pere Aragall, noble domiciliat a la vegueria de Cervera, al voltant d'un deute de Nicolau Carròs, pare d'Estefania (àutograf de Joan Pasqual, un dels àrbitres; 28 de gener de 1513); esborrany de la venda a Ramon de Cardona, senyor de la baronia de Bellpuig d'Anglesola, d'una renda de 2.000 fl. que la difunta rebia sobre la castlania de Golmés, per dotar les misses instituïdes en el seu testament (s. d. [1518]).

Nivel de clasificación: Patrimoni: Herències i llegats: Carròs, E.

Observaciones: Entre d'altres, àpoca de Bàrbara Rodrigues, "alumna" de la difunta, per un llegat d'aquesta (f. 61v). Acèfal. Olim 30.

Número: 2428

Número de Registro: 11135

Formato: Paper

Medidas: 320 x 240 mm

Lenguas: Llatí / Català

Cubierta: Pergamí en mal estat. Coberta: "Manual de la heretat de dona Stefania de Caròs. Fa molt a gordar perquè hi són tots los actes que los mermasós an fets"; "De la heretat de dona Stefania Carròs Mur y de Arborea", amb escut. Llom: "Carròs"

Folios: f. 51-110

Documentación relacionada: 211,5498

Topográfico: BC AH 307

Localizaciones: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda