Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1442-1717 post. Barcelona

Título: "Establiment fet per lo noble [...] Francisco Nicolau de Santjoan al senyor Francisco Mascaró, mercader, de casas scituadas en lo carrer de Bonayre de la present ciutat"

Origen: Recull de documentació notarial sobre una casa del carrer del carrer de Bonaire que Joaquim Mascaró i Francesc Mascaró [i Gassià], pare i fill, mercaders de Barcelona, tenien en establiment per Francesc Nicolau de Santjoan.

Nivel de clasificación: Patrimoni: Herències i llegats: Mascaró i Vallescà, F.

Observaciones: Sobre la justificació del recull, vegeu la nota annexa al f. [1], probablement autògrafa de F. Mascaró pare: "La casa que exprèssan estos actes se demolí y espatllà de orde del rey, nostre señor, per fer la esplanada en la Ciutadela en lo mes de novembre 1717 y no ha pagat son valor [...]. Y estas sent dobles que rebí de la desferra de ditas dos casas las avia gastadas en lo últim de l'añy 1714 y en lo de 1715 per fer las teuladas, remendar parets y lo més perillós de ditas dos casas per poder-las abitar, per aver-las destruïdas las balas y bombas del siti de l'añy 1713 y 1714. Y se prevé se guàrdian los actes, per estar crehent que sa magestat per algun temps pagarà lo valor de ellas, no sent rehonable ho patesca un particular, quant lo resguart de la Ciutadela se féu per tots. Y venint est cas, si no se tenían tots los actes, no se podria justificar que foren de Francisco Mascaró, mercader, y se escusarían pagar lo valor d'ellas". Les cases ja havien patit els efectes del setge de 1697. El marge superior, tacat per la humitat. Olim Ll.D. Nº 9.

Número: 16242

Número de Registro: 5074

Formato: Paper

Medidas: 330 x 220 mm

Lenguas: Llatí / Català

Cubierta: Pergamí

Folios: s. n.

Documentación relacionada: 1741

Topográfico: BC Arx. 509

Localizaciones: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda