Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1687. Barcelona

Título: "Justificació de la ferma de dret feta per lo sýndich de la ciutat de Barcelona y Magí Mercader, olim clavari de dita ciutat, en la cort secular de la Real Audiència, y exclusió de la interposada per lo sýndich de l'il·lustre y molt reverent capítol de la iglésia cathedral de la seu de la present ciutat, en la cort ecclesiàstica de aquella, en la causa de contenció entre ditas corts y sýndichs vertent devant lo il·lustre y molt reverent senyor don Olaguer Monserrat, canonge y ardiaca de la santa metropolitana iglésia de Tarragona y meritíssim canceller en lo present principat de Cathalunya"

Origen: Memorial jurídic a favor de la ciutat de Barcelona, presentat en una causa seguida a la Reial Audiència entre el clavari de Barcelona i el capítol de la seu per la introducció il·legal d'una partida de farina, destinada a la fleca del Canonge, sense pagar els drets corresponents a la ciutat. S'hi al·leguen, entre d'altres, les autoritats que justifiquen l'obligació dels eclesiàstics de pagar aquests drets. Signat per Joan Jofreu i per Asprer, advocats de la ciutat, i per Jeroni de Ferrer i per Güell, consultors. Imprès a Barcelona: casa Cormelles, per Jaume Cais, 1687.

Nivel de clasificación: Altres establiments: Hospital de Pere Desvilar

Nombre del Notario: Llunell

Observaciones: Exemplar imprès sense relligar. Jeroni de Ferrer i Vinyals, doctor en ambdós drets i consultor de la Diputació, autor d'al·legacions jurídiques publicades entre 1667 i 1695. Se li ha atribuït un diccionari jurídic incomplet (BC, ms. 1419; E. Duran (dir.), M. Toldrà (coord.), Repertori de manuscrits catalans 1620-1714, I, Barcelona, 2006, p. 285).

Número: 11225

Formato: Paper

Medidas: 315 x 215 mm

Lenguas: Català

Cubierta: Carpeta protegida amb cobertes de cartró: "Pliego de número 6"

Folios: 38 p.

Topográfico: AHSCSP Hospital d'en Pere Desvilar. Vol. III. Inv. 5. Carpeta 1/4

Localizaciones: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda