Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1623 c.

Título: "Memorial, dietari y summari dels actes de l'Hospital general de Sancta Creu de Barcelona que són recòndits en lo archiu de dit Hospital, dels censos y rendes que són dins los murs de Barcelona"

Origen: Memorial de les rendes de censos i censals de l'Hospital de la Santa Creu i els seus precedents. Conté regestos de documents notarials dels s. XIII-XVII, ordenats per apartats, amb la corresponent signatura de l'arxiu de l'Hospital. Per a la data de confecció, cf. f. 10: "vuy any 1623".

Nivel de clasificación: Arxiu

Observaciones: Conté, entre d'altres apartats: "De las casas que foren compradas per fer lo Archiu y pati devant la porta de la iglésia de l'Hospital [...] 1417" (f. 61 seg.); "Dels actes de la heretat de Pau Renart, quòndam notari de Barcelona [...]" (f. 69v); "De la universal heretat de Francesch Calça, quòndam cavaller, en la qual està immiscuïda la heretat de misser Joan Pasqual" (f. 85 seg.); "De com fonc restituïda la possesió de l'offici de obrer major dels palaus reals de Barcelona a misser Joan Pasqual, etc." (f. 145 seg.). Amb documents solts a la bossa (s. XV-XVIII) i un plànol de l'Hospital (530 x 410 mm).

Número: 9000

Número de Registro: R.1084

Formato: Paper

Medidas: 360 x 250 mm

Lenguas: Català

Cubierta: Pergamí. Coberta: "Cabbreu vell". Llom: "1200 a 1600. Capbreu o llibre de notas [corregit sobre: Capbreu de censos, cases [...] a Barcelona]. 24"

Folios: 4 f. + f. 1-164 + f. en blanc

Topográfico: AHSCSP Censos i censals. Vol. II. Inv. 1. Capbreus, llibre 1.1

Localizaciones: Arxiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Per consultar el document adreceu-vos a l'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda