Menu más alto





Estás en: Home / Catálogos / Catálogos de la BC / Buscar colecciones


Menu de la izquierda



Fondo histórico del Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundación Privada del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fechas: 1386, abril 30. Palau episcopal de Lleida

Título: Sentència

Origen: Sentència d'excomunicació i entredit en la causa de reclamació de pensions censals que enfronta, d'una banda, Simó Gasset, com a procurador de Bernat Cerdans, Bertran Nicolau i Antoni Rovira, compradors d'uns censals morts carregats sobre els llocs que es detallen més avall, i, de l'altra, Guillem Pelegrí, habitant d'Alcarràs, com a un dels procuradors del cavaller Francesc de Santcliment, senyor d'Alcarràs, dels seus fills Ramon i Francesc i de les mullers d'aquests Francisca i Caterina, i com a síndic de les universitats i alguns particulars d'Alcarràs, Montagut, Sarroca, Llardecans, Flix i la Palma. Còpia de 23 de juny de 1386.

Nivel de clasificación: Patrimoni: Herències i llegats: Nicolau, B.

Nombre del Notario: Escrivà: Joan Morell, notari públic de Lleida, regint l'escrivania de la cúria de l'oficialat de Lleida. Antoni Agustí, notari públic de Barcelona (còpia)

Observaciones: Causa seguida davant Guillem de Montsó, oficial eclesiàstic de Lleida. Cf. M. T. Ferrer, "La població d'Alcarràs, Montagut [...], dominis dels Santcliment, en 1386", Estudis Històrics i Documents dels Arxius de Protocols, 20 (2002), p. 75-84; C. Díaz Martí, Bertran Nicolau, fundador de Sant Jeroni de la Murtra, Badalona, 2006.

Número: 12662

Número de Registro: 21061

Formato: Pergamí

Medidas: 610 x 735 mm

Lenguas: Llatí

Documentación relacionada: 8154,8449,9038

Topográfico: BC Perg. 412

Localizaciones: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Reproducción: Acceso al documento

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

¡Colabora!
Volver a los resultados
Nueva busqueda