Menu más alto

Estás en: Inicio / Visítanos / Actividades / Tercera i quarta sessions del Cicle d’activitats “Isidre Bonsoms, mecenes i bibliòfil”
Tercera i quarta sessions del Cicle d’activitats “Isidre Bonsoms, mecenes i bibliòfil”

Retrat Isidre Bonsoms

La Biblioteca us convida a la tercera i a la quarta sessions del Cicle d’activitats “ Isidre Bonsoms, mecenes i bibliòfil” amb motiu del centenari de la mort d’Isidre Bonsoms i Sicart (Barcelona, 22 de gener de 1849 – Valldemossa, Mallorca, 14 de novembre de 1922), mecenes, bibliòfil i gran benefactor de la Biblioteca de Catalunya amb el seu gran llegat patrimonial.

Tindran lloc els propers dimarts 14 de juny a les 18:00h i dijous 16 de juny, a les 17:00h, a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya.

 

Dimarts 14 de juny a les 18.00h _Tercera sessió amb el nom de Bonsoms i l’entorn de la bibliofília a Catalunya, és una taula rodona:

  • “Bibliòfils, col·leccionistes i enquadernadors de principis del segle XX”. Dr. Aitor Quiney, Servei d’Emmagatzematge, Preservació i Conservació de la Biblioteca de Catalunya.
  • “Els orígens de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona”. Dr. Albert Corbeto, secretari de l’Associació de Bibliòfils de Barcelona.
  • “Col·leccionistes i mecenes, l’exemple de Víctor Balaguer”. Dra. Montserrat Comas.

Presentació: Núria Altarriba, directora de la Unitat Bibliogràfica de la Biblioteca de Ca­talunya.

 

Dijous, 16 de juny  a les 17:00h _Quarta sessió amb el nom de Bonsoms i la mirada internacional, són conferències:

 

  • “Arthur Huntington, creador de la Hispanic Society”. Dr. John O’Neill, conservador del Departament de Manuscrits i Llibre Antic de la Hispanic Society of America      (conferèn­cia telemàtica).
  • “La mirada familiar i de Valldemossa”. Sr. Pablo Carvajal Urquijo, i Sr. Galo Zayas, des­cendents de María Chacón y Silva, Marquesa de Isasi, germana de Mercedes Chacón, esposa d’Isidre Bonsoms.

Presentació: Dra. Imma Socias.

Aquestes activitats complementaran l’exposició “Isidre Bonsoms, mecenes i bibliòfil” que es podrà visitar a l’espai Zero, comissariada per Marta Navarro, de la Secció de Reserva Impresa i Col·leccions Especials de la Biblioteca de Catalunya, que romandrà oberta entre el 7 de juny i el 16 de juliol de 2022.

Al final de cada sessió s’oferirà una visita guiada a l’exposició a càrrec de la comissària.

Programa

Entrada lliure. Aforament limitat.

Les activitats es podran seguir per streaming a https://www.youtube.com/user/BibliotecaCatalunya/live

Volver