Patrimoni

d'Editors i Editats de Catalunya

Hergé, 1907-1983


(Actualització 16/03/2018)

Georges Remi (Etterbeek, 1907- Brussel·les, 1983) historietista belga. Firma amb el pseudònim Hergé. Va crear l'exitós personatge Tintín. Va estudiar a un col·legi religiós i mai va cursar estudis de dibuix. Va començar publicant historietes a Le Boy-Scout, després va crear la primera sèrie amb argument, i va ingressar al diari Le Vingtième Siècle, on Tintín va aparèixer per primer cop. Va ser aprenent de fotògraf i il·lustrador.

Va fer diverses historietes amb el personatge de Tintín, com ara Tintín a Amèrica, Els cigars del faraó o el Lotus Blau. Amb l'esclat de la guerra la seva producció va patir canvis, va produir per un diari d'estil filonazi, va ser restringit amb l'obra i la falta de recursos. Amb el fracàs de l'ocupació, se'l va acusar de ser simpatitzant per haver seguit publicant.

Va deixar l'última aventura inacabada, Tintín i l'Art-Alfa. Temps després la seva segona esposa Fanny va tancar els Estudis Hergé per fer la Fundació Hergé, poc després, el 1988 es va deixar de publicar la revista Tintín.

 

Viquipèdia

Museu Hergé