Patrimoni

d'Editors i Editats de Catalunya

Barcelona, 1972-1998

Curial Edicions Catalanes


(Actualització 16/05/2024)

Curial Edicions Catalanes va ser fundada el 1972 per Max Cahner. Centrada en l’àmbit de la història i la cultura catalanes, publicà assaigs filològics, literaris i d’història de la cultura, així com també obres literàries catalanes i clàssics de la literatura universal.Igualment, les obres de referència de llengua catalana, geografia o història també van ser un punt fort del segell editorial: el Diccionari Etimològic i Complementari de la Llengua catalana i l’Onomasticon cataloniae de Joan Coromines; la Geografia comarcal de Catalunya o el Petit Curial enciclopèdic. Les edicions facsímils i les revistes completen el repertori de la producció de Curial.

+ informació

Consulteu el fons

Fons Curial Edicions Catalanes (ca. 1972-1995) a la Biblioteca de Catalunya

A finals dels anys 90 la documentació administrativa i els estocs editorials van ser dipositats i conservats a l’antiga escola del municipi de Navés. L’any 2006 la Biblioteca de Catalunya, d’acord amb l’alcalde d'aquesta població, va recuperar la documentació.

Més informació i documentació sobre l'obra produïda

Més documentació a la Fundació Pere Coromines


Curial Edicions Catalanes

Bohigas, Pere, “Curial, una empresa audaç”, Serra d’Or, 220 (gener 1978), p. 45-46. 

Bonada, Lluís, “Curial, bon treball d’infraestructura cultural”, Serra d’Or, 339 (gener 1988), p. 28-31.

Llanas, Manuel. L’edició de Catalunya: el segle XX (els darrers trenta anys). Barcelona: Gremi d’Editors de Catalunya, 2007.