Patrimoni

d'Editors i Editats de Catalunya

Balaguer i Julia, Marta, 1953 -


(Actualització 16/05/2024)

Marta Balaguer i Julia (Barcelona, 19 d’abril de 1953 - ). Il·lustradora infantil i juvenil. És llicenciada en Història de l’Art per la UB i diplomada en estudis superiors d’Antropologia Social per la UAB. Ha estudiat a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona i a l’Escola de Titelles i Marionetes de l’Institut de Teatre. Des de finals dels anys seixanta es dedica a il·lustrar llibres infantil en nombroses editorials catalanes i espanyoles.

Des de 2003 fa classes a estudiants d’il·lustració i és autora narrativa de diversos llibres. A més, col·labora amb el projecte de Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona a la web Chilias Biblioteca Virtual. L’any 1985 obtingué el Premi de la Crítica Serra d’Or i el Premi Apel·les Mestres.

La seva producció, dedicada bàsicament al llibre infantil i juvenil, inclou nombrosos cartells, i de les seves obres destaquen, entre d’altres; En Jaumet de les xanques (1986), Pau i Pepa fan vacances (1990), El petit polzet (1990), Fem titelles (1996) i Plou i fa sol (2012).

Enciclopèdia Catalana

Catàleg de la Biblioteca de Catalunya

Viquipèdia