Alternativa: S'aplica. S'enregistra una forma transcrita o transliterada del nom de les de pesones, les famílies, i les entitats corporatives en els punts d'accés autoritzats.
Àrab:
S'adopta el sistema de transcripció simplificada dels mots àrabs al català, aprovat per l'Institut d'Estudis Catalans:Documents de la Secció Filològica. I / Institut d'Estudis Catalans. Secció Filològica. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 1990, p. 141-158.
Grec: S'adopta el sistema de transliteració d'acord amb la norma ISO 843 (1968), Information and documentation – Conversion of Greek characters into Latin characters.
Hebreu: S'adopta la proposta de transcripció de l’hebreu en textos escrits en catalàa, provat per l'Institut d'Estudis Catalans:Documents de la Secció Filològica. IV / Institut d'Estudis Catalans. Secció Filològica. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2002, p. 39-72 [Amb les esmenes de 2014].
Japonès: S'adopta el sistema Hepburn, tal com apareix al Kenkyusha's new Japanese-English dictionary. 4th ed. Tokyo : Kenkyusha, 1974, completat amb les pautes donades a ALA-LC romanization tables, que usa el mateix sistema, exceptuant la capitalització de les paraules que s'haurà de fer segons la normativa de la llengua catalana, no de l'anglesa.
Rus: S'adopta el sistema de transcripció dels noms russos al català, aprovat per l'Institut d'Estudis Catalans: Documents de la Secció Filològica. III / Institut d'Estudis Catalans. Secció Filològica. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 1996, p. 55-89.
Xinès: S'adopta el sistema Pinyin d’acord amb la norma ISO 7098 (1991), Information and documentation – Romanization of Chinese, sense transcripció de tons.