Fons històric de l'Hospital de la Santa Creu

Biblioteca de Catalunya - Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Dates: 1630, gener, 1 - 1630, desembre, 31. Barcelona

Títol: En est llibre staran continuades les entrades de totes les persones que entraran malaltes en lo Ospital general de Santa Creu de Barcelona y òbits de aquelles, comensat al primer de janer 1630, essent infermer Matià Moncalp, prevere y beneficiat de Santa Eulària de Berga y natural de dita vila, solsonensis. 1630

Contingut: Llibre d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu. Els assentaments recullen les dades següents (de forma incompleta): nom, estat i/o ofici, edat, procedència i/o família, pertinences, dixit; al marge: cambra de l'Hospital on ingressa i incidències (generalment, data de la mort). Amb rúbrica de malalts. Dut per l'infermer Macià Moncalp, prevere de Berga, que al f. 414v afegeix un balanç dels moviments d'interns a l'Hospital corresponent a 1630: "[...] Són entrades malaltes 4.698 persones en dit any, justament contades. Y per a que sia major edificatió dels devots, sia notori com en dit any moriren en esta santa casa 1.006".

Nivell classificació: Interns

Observacions: Solt, esborrany de text de la portada del llibre al dors d'una carta als administradors de l'Hospital amb la qual el rector de Sant Martí de Badalona els notifica l'enviament d'un malalt de més de cent anys (20 de setembre de 1629). Cf. R. Fontanals, "Els llibres d'entrades de malalts de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona (s. XV-XVIII)", Svmma, 13/2 (2013), p. 50-76.

Número: 5058

Número de Registre: 10885

Suport: Paper

Mides: 350 x 250 mm

Llengües: Català

Coberta: Enquadernació d'arxiu en pergamí. Llom: "1630"

Folis: 2 f. + f. 1-414 + 14 f.

Topogràfic: BC AH 57

Localitzacions: Biblioteca de Catalunya - Arxiu de l'Hospital

Reproducció: Accés al document

Per consultar el document identifiqueu-vos i demaneu el document

Col·labora!
Tornar als resultats
Nova cerca