Data inici: 18/07/2018 Data final: 12/09/2018
Lloc: Espai Zero
Horari: De dilluns a divendres, de 9 h a 20 h / Dissabtes, de 9 h a 14 h
Comissariat: Iris Torregrossa i Marta Riera (Servei d’Accés i Obtenció de Documents)
L’any 1968 va ser un any convuls, més enllà dels fets ocorreguts a París el mes de maig. A les protestes dels estudiants francesos, s’hi van afegir les mostres de rebuig contra la Guerra del Vietnam, els assassinats de Martin Luther King i de Robert F. Kennedy, els moviments reivindicatius de la Primavera de Praga, i també la matança de la Plaza de las Tres Culturas, pocs dies abans de la inauguració dels Jocs Olímpics de Mèxic.
Diuen que el Maig del 68 va ser un punt d’inflexió en l’àmbit social, cultural i moral i que, després, res va tornar a ser igual. Però com va ser aquell estiu d’ara fa cinquanta anys a casa nostra? La ruptura dels cànons tradicionals promoguda pels joves francesos es va materialitzar i va donar pas a un estiu realment diferent? A través de les imatges, els textos i la música hem volgut fer un recorregut d’aquell moment per intentar descobrir si els canvis van ser tan ràpids i evidents a Catalunya.
Al llarg de les sis vitrines es mostren documents relacionats amb el context històric i sociocultural, les lectures, cançons i pel·lícules de l’època i, per acabar, materials sobre el lleure i la vida quotidiana.
L’exposició pot evidenciar que aquell estiu tampoc va ser tan especial, però el que és cert és que l’any 1968 va fer evolucionar el món, i Catalunya, cap a una realitat trencadora i rebel. Ara que es commemoren els cinquanta anys i en un moment on el debat sobre les llibertats és ben present, hem volgut fer un homenatge a aquell estiu, diferent o no, però sí decisiu.
Entrada lliure