El dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, la Biblioteca de Catalunya (BC) obre les portes, entre les 10 h i les 18 h.
S’ofereixen visites guiades de grup i també visites lliures, amb la possibilitat de seguir l’itinerari amb codis QR distribuïts per tot el recorregut.
Es poden veure exposicions i mostres que exemplifiquen els rics i diversos fons de la Biblioteca de Catalunya, un patrimoni que constitueix el testimoni de la creació literària, artística i científica de Catalunya al llarg dels anys.
A la Sala d’exposicions, a peu de carrer, sota l'escala gòtica d'accés a la Biblioteca, es trobarà disponible l’exposició que ha organitzat la Biblioteca amb motiu de l’Any Llull: Ramon Llull: “Ha mester paraules e llibres”
A l’Espai Zero es podrà visitar l’exposició que la Biblioteca ha preparat conjuntament amb l’Institut d’Estudis Medievals de la UAB, per sumar-se a la commemoració del 4rt centenari de la mort de Shakespeare: Shakespeare entre nosaltres
Al llarg del recorregut es mostraran documents de diferents tipologies:
- Dibuixos de Carme Solé Vendrell que il·lustren el poema de B. Brecht La croada dels nens, a propòsit de la crisi de refugiats actual
- Àlbums de dibuix i d’artista del fons Ràfols Casamada i Maria Girona
- Facsímils
- Obres de Carles Hac Mor, poeta que ens ha deixat recentment
- Documents de formats rars i curiosos, especialment llibres infantils
- Novetats de l’Hemeroteca
- Cervantes i Shakespeare a la Unitat de Sonors i Audiovisuals
- Llibres daurats i eines d’enquadernació
- Mostra sobre Cervantes, amb motiu de la commemoració del 4rt centenari de la seva mort
- La intervenció artística Filacteri d’infrallengua de Jesús Galdón sobre un llibre de Carles Hac Mor. Visites guiades de J. Galdón a les 10h i a les 16h.
A la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya, tindran lloc petits concerts de pianola. Entre les peces que es reproduiran -amb motiu del centenari de la mort d’Enric Granados- hi haurà alguns dels rotlles “d’artista”, impressionats per a la casa Hupfeld per ell mateix.
També hi haurà la possibilitat de visitar la caseta que feia servir com a estudi de treball Roser Capdevila, que ha estat decorada per ella mateixa.