You are at: Home / Visit us / News / La col·lecció Joan J. Guillén de la Biblioteca de Catalunya es pot consultar en digital i en obert
La col·lecció Joan J. Guillén de la Biblioteca de Catalunya es pot consultar en digital i en obert

Dibuix per a l'espectacle de La Flauta Màgica produït pels Comediants
11/10/2021

El fons del dibuixant satíric, escenògraf i pintor Joan Josep Guillén Zambrano (Fuente del Maestre, 1947) ja es pot consultar a la Memòria Digital de Catalunya, el repositori cooperatiu impulsat per les universitats de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya.
El fons està format per originals d'escenografies i vestuari per a espectacles com La Flauta màgica, El Llibre de les bèsties, La Cenerentola, entre d'altres; dibuixos satírics per a la premsa (Tele-Expres, Muchas gracias, Diari de Barcelona...); cartells; fotografies i programes de mà de diferents obres.
Aquest donatiu va ingressar a la Biblioteca de Catalunya l'any 2017.
Guillén, dibuixant satíric, pintor i escenògraf de trajectòria llarga i fecunda, és un creador visual al servei de les arts de l’espectacle i de la crítica social i política. Els seus dibuixos publicats a la premsa constitueixen una crònica gràfica del que ha succeït a l’Estat espanyol, a Catalunya i a la ciutat de Barcelona des de la Transició democràtica fins avui.

Return