Reserva impresa i Col·leccions Especials (RICE)

Tasques i funcions

Cataloga i organitza les monografies antigues impreses i digitals. Participa en subhastes i contribueix a l’adquisició de documents per donatiu i compra.

Qui treballa a Reserva impresa i Col·leccions Especials (RICE)

Hisria

Secció creada l’any 1995 mitjançant el Decret 300/1995 d’estructura de la Biblioteca de Catalunya. És hereva de l’antiga Secció de Reserva creada el 1917. Forma part de la Unitat Bibliogràfica.

Fons i Col·leccions

Conserva els llibres de més valor històric i patrimonial. Comprèn la Reserva Catalana (anomenada Aguiló i que integra el patrimoni bibliogràfic català) i la Reserva General, especialment rica en llibres del s. XVI i del Segle d'Or de la literatura castellana, i que abasta també obres d'altres períodes.

En formen part més de 600 incunables (llibres impresos anteriors a 1501), i col·leccions d’èpoques i característiques diverses, entre les quals la Col·lecció Cervantina, els Fullets Bonsoms (fullets històrico-polítics del S. XVI al XIX), la col·lecció de manuscrits i pergamins, incunables i llibre antic, gravats i enquadernacions artístiques de Frederic Marès, les enquadernacions artístiques Miralles o la Col·lecció verdagueriana, en són exemples rellevants.

+ informació a

Cerca Fons i Col·leccions

Catàleg

Tresors de la BC

Fons digitalitzats